World News Turkey

Urfalı Sanayi Esnafı isyanda! Fatma Şahin’e gidecekler

Urfalı Sanayi Esnafı isyanda! Fatma Şahin’e gidecekler
9
23 Temmuz 2020 - 9:34

Haber Kamera: İbrahim UYGUR

Evren Sanayi Sitesi esnafları, bozulan ve altyapısı olmayan yolların son onarım çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyor. Esnaf çözüm üretilmediği takdirde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahinden yardım isteyecek. Evren sanayi sitesinin sön bölümünde yer alan ve yeni yapılan çevre yoluna bağlanacak olan sanayi sitesinin yollarının uzun zamandan beri bozuk bir şekilde bırakıldığını söyleyen site esnafları, bozulan yollar nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini ve hiçbir kurum veya kuruluşun sorunlarına çare bulmadığını söylediler.
Yol seviyesinin dükkanların neredeyse bir buçuk ila 2 metre arasında düştüğünü söyleyen esnaflar, buna ek olarak kanalizasyon sorununun ve alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Esnaflar, ilgili resmi kurumların tamamına müracaat ettiklerini fakat şu anan kadar herhangi bir çözüm üretilmediğini belirterek, bu sorunu bir an önce çöze bileceğine inandıkları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e giderek ondan hizmet isteyeceklerini söylediler.

Hizmetlerin ağır aksak devam ettiğini söyleyen sanayi esnafları; “Buraya taşındığımızdan beri, yollarımız, kanalizasyonumuz, su şebekemiz, elektrik, internet kısacası her şey problem burada. Defalarca belediyeye yazılı, olarak sözlü olarak dilekçelerimizle gitmemize rağmen, herhangi bir işlem yapılmadı. En son gelip buraları kazdılar, her dükkân 2 ila 3 metre aralığında yüksekte kaldı.
Her defasında gelip bizlere söz veriyorlar, fakat yapmıyorlar. Bizlerde ne yapacağımızı şaşırdık. CİMER’e başta olmak üzere birçok resmi kuruma bildirmemize rağmen ne yazık ki hiç bir şey yapılmıyor. Sürekli olarak bizlere söz veriyorlar, halimiz bu ortada gördüğünüz gibi. Kısacası adeta rezil bir durumdayız.
Bir saatte yaptığımız işi elemanlarımızın hepsini çağırdık, dün sunta taşıdık, ne yazık ki bir günde sadece taşıma işlemi sürüyor. Biz malzeme mi taşıyalım yoksa burada iş mi yapalım. Burada her dükkânda 15 ila 2 arasında insan çalışıyor. Yetkililerin bir el atmalarını bekliyoruz.
Daha doğrusu yardım değil, sadece işlerini yapmalarını bekliyoruz çünkü işleri bu hizmetleri çevreye herhangi bir rahatsızlık vermeden gerçekleştirmek. Sorunlarımızı bir an önce çözsünler, yapamayacaklarsa söylesinler bizlerde Gaziantep belediyesine gidelim ve onlardan yardım isteyelim, onlar bizim sorunlarımızı çözsünler.”
Uzun yıllardan beri sanayide bulunduklarını söyleyen esnaflar, ilk defa bu kadar uzun süren bir çalışma sistemi ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek; “Uzun yıllardan beri sanayi esnafıyız. Bizim yollarımızı iki metre kazdılar. Ne yol yapıldı, ne gelen var nede giden, tuvaletlerimiz için depo kazmıştık yerin altına ne yazık ki gelip onları da bozdular. Lağımlarımızın hepsi yola gidiyor. Sadece bulunduğumuz sokakta 120 kişi çalışıyor. Hepsinin lağımı ana yolda.


Lütfen gelip görsünler. Yetkililere rica ediyoruz yollarımız bir an önce yapılsın. Altyapımız tam olarak bitirilsin. Elektriklerimiz yok. Telefon hatlarımız yok. En önemlisi sularımız bile şu anda yok. Bular ve benzeri konularda bir an önce sanayi sitemizin bu bölümüne el atılmasını istiyoruz.
Her bir iş yerinde en az 10 ila 15 civarında eleman çalışıyor. Bu iş yerlerini kapalı tutsak elemanları durduracağız çalışamayacak. Bu şartlarda burada çalışılmaz zaten. Kış mevsimi gelmeden bir çözüm bulunmaması halinde bu alanın halini düşünmek dahi istemiyorum. Dükkanlarımıza girdiğimiz zaman çıkmamız zor olur çıktığımız zaman ise girmemiz zor oluyor. Çok zor şartlar altından esnaflık yapmak zorunda kalıyoruz.
Basın ve medyadan izliyoruz. Komşu illerimizde Gaziantep Diyarbakır gibi illerde hizmetlerin nasıl verildiğini izliyoruz. İl dışından bir misafir yada müşterilerimiz geldiği zaman kendilerini nasıl ağırlayacağımızı bilemiyoruz. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Kış gelmeden bir çözüm bulunmalı. Aksi halde tüm esnaflar olarak iş erlerimizi kapatmak zorunda kalacağız. “
Fatma Şahinden yardım isteyecekler
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gaziantep’te sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduğunu belirten esnaflar, sanayi sitesinin yol problemini çözüme kavuşturulması için Fatma şahin ile görüşmeye daha gidebileceklerinin altını çizerek şöyle konuştular; “İlin birçok sorununa çare olan ve üretimin yanı sıra onarım yapan bir sanayii sitesinde böylesine bir düzeni daha önce gördünüz mü? 1960’lı yıllara geri döndük. Atık sularımız Yollara dökülüyor. Bir düzenimiz kalmadı. Belediyelerin hepsine müracaat ettik. Yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına da müracaat ettik fakat ortada hiçbir çözüm yada bunu destekleyebilecek bir öneri yok. Biz buradan acaba Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e mi gidelim. Bu sorunumuzu çözse çözse o çözer.
Biz şu anda 1950 ve 1960’lı yıllara gerçekten geri döndük. Ortada hizmet adına yapıldığı söylenen bir çalışma var fakat ne yazık ki bizler bunu göremiyoruz. İş makinaları yol yapımı diye kazı çalışmaları yaptılar, fakat ortada yol yok. Bırakıp gittiler. Dükkanlarımızı şu anda yol seviyesinin bir buçuk 2 metre üzerinde. Dükkanlarımızı giremiyoruz. Gelen mallarımızın yanı sıra üretim yaptığımız ürünleri dışarıya çıkartamıyoruz. Nereden bakarsanız bakın tutarsızlık. Bir an önce bu yollar yapılmalı. Aksi halde çok sayıda dükkan kepenk kapatıp, sanayiden ayrılacaktır.
Bizim isteğimiz bizlerle birlikte sadece bir günlerini sanayii sitesinde geçirsinler. Sadece bir günlerini sanayi sitesinde geçirsinler ve bizlerin ne çileler çektiğini görsünler. Biz dükkânlarımıza girmekte ve çıkmakta büyük sıkıntılar çekiyoruz. Biz buradan kimseyi kimseye şikayet etmiyoruz. Sadece hakkımız olan hizmeti istiyoruz. Bu hizmetler bizlerin hakkı lütfen bir an önce bu yol ve altyapı sorunumuzu çözün. Tek isteğimiz bu.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.