World News Turkey

Ulu cami bahçesi kimsesiz vatandaşın evi oldu

Ulu cami bahçesi kimsesiz vatandaşın evi oldu
3
26 Ekim 2020 - 13:31

Haber: Velat UYGUR

Şanlıurfa Ulucami bahçesinde surların bulunduğu alan adeta kimsesizlerin uğrak yeri alanına dönüştü.
Geceleri geç vakitte evsiz ve kimsesizlerin adeta uğrak yeri haline gelen Şanlıurfa Ulucami bahçesinde surların bulunduğu alan adeta uğrak yerlerine dönüştü. Kimsesiz ve birçoğu madde bağımlısı kişiler Şanlıurfa Ulucami bahçesinde surların bulunduğu alanı geceleri uyumak için kullanıyor.
Mahalle sakinleri, bu kişilerin kış mevsimi öncesinde bir an önce bölgeden alınarak daha güvenli alanlara götürülmesi gerektiğini belirterek, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulundular. Kış şartlarında bu kişilerin daha kötü koşullarda alanda kalmalarının sağlık açısından kötü sonuçlar oluşturabileceğine dikkat çeken mahalle sakinleri, yetkilileri bu konuda göreve davet ettiler.
Yaşam şartlarının standartların altında olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri; “Her yıl Şanlıurfa Ulucami bahçesinde surların bulunduğu alan adeta bu ve benzeri vatandaşların geceleri oteline dönüşüyor. Her yıl mutlaka bu görüntüleri yaşıyoruz.
Bu insanların kim veya kimler olduğunu da bilmiyoruz. Mahalleliler olarak hem tedirginiz hem de yanı sıra bir kadarda bu insanlar için üzülüyoruz. Yetkili kamu kurumlarına ve ilgili kurum temsilcilerine sesleniyoruz. Kış şartları gelmeden bu insanları buradan alın ve daha güvenli bir alana yerleştirin” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.