World News Turkey

Tarım işçileri son yolculuklarına uğurlandı

Tarım işçileri son yolculuklarına uğurlandı
6
27 Haziran 2020 - 12:50

Haber: Velat Uygur-İbrahim Uygur

Konya’nın Yunak ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüs ile tırın çarpışması sonucu, hayatını kaybeden 7 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün, Ahmet Okal idaresindeki tarım işçilerini taşıyan 14 M 0891 plakalı minibüs, Konya-Ankara kara yolu Dörtyol Kavşağı’nda Ufuk Demirtaş yönetimindeki 42 P 0171 dorse plakalı tırla çarpıştı. Kazada, sürücü Okal, Fida, Mehmet, Medine ile Mehmet Okal ve Mehmet Kuş, yaşamını yitirdi. Yaralılardan 10 yaşındaki İbrahim Okal’ın da hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 7’ye yükselmişti.

Hayatını kaybeden 7 kişinin cenazesi bugün memleketleri Şanlıurfa’ya getirildi. Eyyübiye ilçesinin kırsal Yukarı Yazıcı mahallesine getirilen cenazeler için yakınları ağıtlar yaktı. 7 kişinin cenazesi göz yaşları arasında toprağa verildi.

VALİ ERİN VE BELEDİYE BAŞKANLARI CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cenaze törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP’Lİ AYDINLIK TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Konya’da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenler için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

CHP’li Aydınlık mesajında,”Öncelikle Konya’da hayatını kaybeden 7 hemşerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Aydınlık mesajının devamında “Mevsimlik tarım işçileri konusu çok derin ve farklı noktaları olan bir konu, ancak bu konuda sadece konuşmak yetmez, gerekli önlemlerin ve uygulamaların ilgili kişi ve kurumlar tarafından hayata geçirilmesi özellikle Şanlıurfa’mız için öncelik arz etmektedir. Maalesef ekmek parasını kazanmak için sevdiklerinden ayrılıp memleketinden başka şehirlere giden mevsimlik tarım işçilerimizin yaşadığı sıkıntıları 18 yılda iktidardan başka duymayan kalmadı.Bu konuyla alakalı ilerleyen günlerde daha kapsamlı bir açıklama ve çalışma yapacağımı bildiriyor, bir kez daha tüm hemşerilerime başsağlığı diliyorum.” İfadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.