World News Turkey

Son dakika ! Corona virüsü ilacının fiyatı belli oldu

Son dakika ! Corona virüsü ilacının fiyatı belli oldu
13
24 Haziran 2020 - 14:09

456 binden fazla corona virüsü vakasının kayıtlara geçtiği Hindistan’da Covid-19 ilacının fiyatı belli oldu… Corona virüsüyle mücadelede kullanılan Gilead’ın remdesivir isimli ilacının jenerik versiyonunun 71 dolardan (486 TL) satılacağı açıklandı.

Hindistan merkezli Hetero Labs isimli ilaç şirketi, remdesivir’in jenerik versiyonunu ürettiklerini ve 100 miligramlık paketin 5400 rupe yani 71 dolardan satışa çıkacağını duyurdu. Yaklaşık 486 TL’ye satılacak ilacın ilk aşamada ülkedeki hastanelere gönderileceği belirtildi.

Hindistan merkezli bir başka ilaç şirketi olan Cipla da, remdesivir’in başka bir versiyonunu geliştirdiklerini açıkladı. Şirket geliştirdikleri ilacın Hetero Labs’in geliştirdiği ilaçtan çok daha ucuza satışa çıkacağını duyurdu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.