World News Turkey

Şanlıurfa’da hazine arazileri yağmalanıyor

Şanlıurfa’da hazine arazileri yağmalanıyor
18
03 Kasım 2020 - 10:48

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı Kadıkendi, (Akabe TOKİ) mahallesinin akabe boğazında yolun sağında ve solunda bulunan araziler adeta yağmalanıyor.
Büyük bir bölümü hazineye ait olan ve birçok vatandaşın ikişer fidan dikerek etrafını tel örgü ve beton duvarlarla çevirdiği hazine arazileri yağmalanmaya devam ediyor. Eyyübiye ilçesine bağlı Kadıkendi, (Akabe TOKİ) mahallesinin akabe boğazında yolun sağında ve solunda bulunan ve hazine bakanlığına ait olan arazilerin kimler tarafından yağmalandığını bilmediklerini söyleyen duyarlı vatandaşlar bu hazine arazilerinin bir an önce yapılan bu yağmalamadan kurtarılması gerektiğini söylediler.
Geçmiş yıllardan bu güne kadar birçok art niyetli insanın akabe boğazında bulunan arazileri kendi arazisiymiş gibi çevrilmesine tepkilerini gösteren vatandaşlar, bu alandaki usulsüz yapılaşmaların olduğu fotoğrafları whatsapp ihbar hattımıza göndererek konu hakkında yetkili mercilerin gerekli çalışmaları başlatmasını istediler.
Hazine arazilerinin kimseye peşkeş çekilemeyeceğini söyleyen Vatandaşlar; “Şanlıurfa sahipsiz bir şehir değil, kimse gelişi güzel bir şekilde hazineye ait olan araziler üzerinde bir hak iddia edemez. Bu alanlara iki ağaç dikilerek burası benim deme hakkına hiç kimse sahip değildir.
Yetkili mercilerin bu alanlardaki hazine arazilerini tespit ederek usulsüz sahiplenmelerin önüne geçmesi gerektiği kanısındayız. Aksi takdirde, böyle devam ederse şayet, bu alanda hazineye ait yeşil alan olarak kullanılması gereken bir arazi kalmayacaktır” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.