World News Turkey

Saldırı davasında çelişkili ifadeler

Saldırı davasında çelişkili ifadeler
3
07 Ekim 2021 - 16:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2019 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesinde uğradığı saldırıya ilişkin 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklar duruşmada, dönemin TBMM Başkan Vekili Levent Gök’e yapılan saldırılarla ilgili savunma yaptı.

Çubuk 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ve avukatlarıyla Kılıçdaroğlu’nun ve diğer şikayetçilerin avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Gülbeyaz Onbaşı, şehidi küçüklüğünden beri tanıdığını ve o gün çok üzgün olduğunu ifade ederek, Levent Gök’e vurmadığını söyledi. Salonda bilgisayardan görüntüleri izletilen Onbaşı, “Görüntülerdeki kişi benim, Gök’e vurmadım. Sadece sol elim kaldırıp o tarafa doğru bağırdım” dedi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Sanık Ömer Faruk Sarıgün de olaylar başladığı sırada kadınların Levent Gök’e vurması üzerine, Gök’ün de kadınlara ağır küfürler ettiğini duyduğunu ve bunun üzerine sinirlenip Levent Gök’e vurduğunu söyledi.

“BU BİR LİNÇ GİRİŞİMİDİR”

Şikayetçi sıfatıyla ifade veren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de o dönem başkan vekili olduğunu, TBMM’yi temsilen şehit cenazesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığını söyledi.

mahkeme, görevsizlik kararının reddine ve bazı sanıklara uygulanan adli kontrol şartlarının devamına hükmederek, davayı 27 Ocak 2022’ye erteledi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.