World News Turkey

MSB, Pençe-Kartal Operasyonu’nu başlattı

MSB, Pençe-Kartal Operasyonu’nu başlattı
6
14 Haziran 2020 - 22:02

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kartal Operasyonu’nu başlattı. “Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor.” açıklaması yapıldı.
Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan açıklamada, Pençe-Kartal Operasyonu’nun başladığı belirtildi.

Açıklalamada, “Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor.” denildi.

TRT Haber muhabiri Hamdullah Avcı operasyona dair detayları paylaştı.

Avcı’nın aktardığı bilgilere göre, Pençe Operasyonları 27 Mayıs 2019’da başlamıştı. Pençe-1 Operasyonu Hakurk bölgesine yönelik başlatılmıştı ve terör hedefleri önce havadan vurulmuş, ardından da helikopterlerle komandolar bölgeye bırakılmıştı. Tarihler 12 Temmuz 2019’u gösterdiğinde Pençe-2 ve Haftanin ve Sinat bölgesine yönelik Pençe-3 Operasyonu başlatılmıştı .

Çok sayıda F-16 Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerini vuruyor

Bu gece Diyarbakır’da yoğun bir F-16 trafiği yaşandı. Edinilen bilgilere göre farklı illerden de F-16’lar operasyona iştirak etti. Çok sayıda F-16 Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerini vurmak için havalandı.

Milli Savunma Bakanlığı, F-16’lar havalandıktan 1 saat sonra operasyonun başladığını duyurdu.

Edinilen bilgilere göre, Mahmur çevresi yoğun bir şekilde vuruldu. Teröristlerin yoğun yuvalandığı noktalar F-16’lar ile yoğun bombardımana tutuldu.

KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.