World News Turkey

Mehmet Yavuz ; “Şehit ailelerimizin sağlık durumu çok iyi”

Mehmet Yavuz ; “Şehit ailelerimizin sağlık durumu çok iyi”
11
26 Haziran 2020 - 10:15

Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, korona virüs sürecinde şehit ailelerinden herhangi birinin virüse yakalanmadığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
Korona virüs sürecinde şehit ailelerinin sürekli olarak sağlık durumlarını kontrol altında tutuklarını ve düzenli olarak kontrollerini gerçekleştirdiklerini belirten Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, ailelerin verilen talimatlara harfiyen uyduklarını ve sağlık durumlarında herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını söyledi.
Türkiye olarak zor bir süreç geçirdiğimizi ve halen bu süreci geçirmeye devam etiğimizin altını çizen Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, süreci kısa sürede atlatmak için alınan kararlara uyulması gerektiğini belirterek şöyle konuştu; “Tabii ki bu biraz da vatandaşımızın elinde olan bir şeydi. Kesinlikle ve kesinlikle temasla ilgili özellikle maske takmak konusunda mutlaka maske takmaları gerekiyor. Bununla birlikte mesafenin korunması mutlaka şart.
Tabii ki işte biraz da Şanlıurfa’da bilindiği gibi bayramlar gibi özel günlerde ailece ziyaretleri bayağı yoğun olan ildeyiz bu süreçte de gerekirse anneniz de olsa babanız da olsa bu süreçte biraz uzaktan da olsa telefonla ya da sosyal medya üzerinden görüşmeler sağlanmalı. İnşallah önümüzdeki süreçlerde güzel bir korona virüs tamamen bittiği zaman rahatlıkla daha da güzel kaynaşarak daha iyi sarılarak İnşallah görüşürüz diye düşünüyoruz.
Sağ olsun Şanlıurfa valimiz olsun Büyükşehir Belediyemiz olsun, ilçelerimize Suruç Kaymakamlığı Sayın Belediye Başkanımız olsun derneğimize aşırı derecede Şehit yakınlarımıza Gazilerimize dağıtılmak üzere maskeler gönderdiler. Bizlerde bu maskeleri şehit yakınları ile Gazilerimize dağıtıp onların ihtiyaçlarını giderdik.
Özellikler biliyorsunuz şehitlerimizin annesi babası genelde yaşlı olduğundan dolayı çoğunluğu 65 yaş üzeri olduğu için genelde onların evden çıkmaması açısından sosyal yardımlaşma vakıfları Aile Sosyal Politikalar aracılığı ile beraber bu ailelerimizin ihtiyaçlarını sıkıntılarını gidermeye çalıştık.
Şehit yakınları 24 saat ulaşa bilme imkanına sahip
Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, şehit ailelerinin her türlü sıkıntılarını kendilerini zaman mekan gözetmeden 24 saat arama imkanına sahip olduklarını belirterek; “Sürekli telefonlarımız 24 saat açık şeklinde kendilerine WhatsApp grubumuz da var oradan da paylaştık. Ne zaman nerede bir ihtiyacınız varsa sağlık yiyecek olsun ne olursa olsun bizi aramalarını istedik. Biz kendilerine rahatlıkla ulaştırıyoruz ilçe bazında da merkez dışındaki ilçelerimizde de temsilciliklerimiz var.
O temsilciliklerimiz arayıp O şehit yakınlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Çok şükür Şehit yakınlarımızda ve Gazilerimizden korona virüse yakalanan kimse olmadı. Gerçekten bizi dinledikleri için öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyorum. O süreçte devletimizin valiliğimizin söyledikleri kurallar neler ise o kuralları tamamen uyguladıkları için ben de teşekkür ediyorum.
Bizler her defasında uyarılarda bulunuyoruz. Şimdide aynı uyarıları devam ettirerek şunu söylüyoruz, kesinlikle maskesiz dışarı çıkmayalım korona virüsten dolayı mesafeyi koruyalım mutlaka korumamız gerekiyor. İnşallah da bu süreci atlattıktan sonra yine Şehit aileleri derneğimiz hizmet etmeye devam ediyor. Zaten hiçbir zaman hizmetlerimiz eksilmedi.
Dernek faaliyetleri şehit haberleri ile başlıyor
Derneğin işleyişi konusunda bilgi veren Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, faaliyetlerinin şehit haberleri ile birlikte başladığının altını çizerek; “Derneğimiz 1999 yılında Şehit Aileleri derneği olarak kuruldu. Terörle mücadele gazilerimiz vardı, onları da kapsayacak şekilde şehit aileleri ve gazilerimize hizmet etme adı altında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Derneğimizin faaliyetlerini geldiğimiz zaman, derneğimizin faaliyetleri şehit haberi geldikten sonra başlıyor.
Şehidin haberini özellikle dernek başkanı olarak ben Aile Sosyal Politikalarda şehit aileleri biriminden müdür yardımcımız yanı sıra eğer şehidimiz asker ise 20. Zırhlı Tugayda merkez komutanımız eşliğinde ailelerimize haber vermeye gideriz. Haber verdikten sonra bunları bu şekilde de bırakmıyoruz. Cenaze töreninde şehit ailelerimizin yanında oluyoruz.
3 Gün boyunca taziyede oturup taziyelerini belediyelerce ortaklaşa yaptığımız çalışmalar neticesinde 3 gün boyunca taziyeye gelen misafirlerimize ya da taziyeye gelen vatandaşlarımıza taziye yemekleri veriyoruz. Ardından Mevlit düzenliyoruz. Tabi bunları yaparken belediyelerimize, Aile Sosyal Politikalar ile ortak çalışmalarımız oluyor.
Her türlü sosyal haklardan faydalanmalarına yardımcı olunuyor
Şehit ailelerinin her türlü sosyal haklarda an faydalanmaları konusunda yardımcı olduklarını kaydeden Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, süreçlerin titizlikle takip edildiğini belirterek şöyle devam etti; “Ondan sonraki süreçte şehitlerimizin hakları olan tazminat hakları ile ilgili hızlandırma maaşların bağlanması konusunda çalışmalarımız oluyor. Şehitlerimizin emaneti olan bizlere emanet olan sadece derneğimize emanet değil, yüce şehitlerimiz aynı zamanda Türk milletine emanettir. Biz de onların emaneti olan çocuklarımızı gerekse eğitim alanında işte Özel okullarda özel dershanelerde ücretsiz eğitim görmeleri açısından aracı oluyoruz.
Aynı şekilde onlara karşılıksız burs verilmesi konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Üniversitedeki illerdeki dernekleri arayarak oradaki çocuklarımızı orada da sahipsiz bırakmıyoruz. Şehitlerimizin çocukları olsun kardeşlerinin sünnet programlarına katılıyoruz, düğünlerle katılıyoruz. Bu konuda gerçekten Şanlıurfa çok şanslı çünkü Abdullah Erin gibi değerli bir valimiz var. Hiçbir şehidin ailesinin düğünü sünnetinde kesinlikle taziyesini kesinlikle hiç kaçırmamıştır ve bütün şehit yakınlarımızın özellikle nikah şahitliğini yapmaya çalışmıştır. Aynı şekilde belediye başkanlarımız da aynı tavrı sergilemişlerdir.
Sonraki süreçte hakları ile ilgili devletin verdiği 2 iş hakkı var. Bu şartların hızlandırma açısından Aile Sosyal Politikalar ortaklaşa çalışmalarımızı yapıyoruz. Onların açıkta kalmamaları için konut kredisi haklarından faydalanmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda elektrik tüketimlerinde yüzde 50’lik indirimli olarak faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz.
Ayını şekilde ÖTV’de Gazilerimize ve şehitlerimize indirim var onlarla ilgili evrak hazırlanmasında yine dernek olarak biz yapıyoruz. Yani şehidimiz vatan için gözünü kırpmadan canını nasıl verdiyse bize bıraktığı o ailelere de her ne sorun olursa ne sıkıntısı olursa olsun hiç çekinmeden hepsine yetişmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.