World News Turkey

Marmaris, Bodrum ve Milas’da alevler yükseliyor

Marmaris, Bodrum ve Milas’da alevler yükseliyor
4
29 Temmuz 2021 - 15:48

Muğla’nın dört ilçesinde alevler yükseliyor. Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ve Milas’taki orman yangınları hızla büyüdü. Alevler yerleşim yerlerine ve otellere yaklaştı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

YERLEŞİM YERLERİ VE OTELLERE DOĞRU İLERLEDİ

Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre mesafedeki yangın bölgesine 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

BAKAN KURUM: KALICI KONUTLARIN YAPIMINI BAŞLATACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamaları şöyle:

“Manavgat’ta 77 yapı kullanılamaz hale geldi. Kalıcı konutların yapımını başlatacağız. Taşınma, eşya yardımlarını da yaparak, yaralarımızı en kısa sürede saracağız.”

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: LOJİSTİK MERKEZİ OLUŞTURULDU

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada “Farklı ilçelere de Bakanlar, Bakan Yardımcıları ve ilgili kurum yöneticilerini yönlendirmiş bulunmaktayız. Hastanedeki vatandaşlarımızın hayati tehlikesi yok. Burada yardımları ulaştırmak için AFAD koordinasyonunda lojistik merkezi oluşturuldu. 6 noktada Kızılay sıcak yemek servisi yapıyor.” ifadelerini kullandı.

ALEVLERE 3 SAATTE 95 SORTİ

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına takviye olarak 1 helikopter, 7 arazöz, 6 dozer, 8 itaiye aracı ve 7 su tankeri takviye olarak gönderildi. 6 helikopter 200 metre mesafedeki denizden su alarak 3 saatte alevlere 95 sorti yaparak, müdahale etti. Yanan çam kozalaklarının patlaması sonucu alevlerin sıçradığı 3 apartmanın çatı katı yandı. Binaların çatı katındaki alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Alevlerin tehdit ettiği 3 villa daha tedbir amacıyla boşaltıldı. İlçenin üzerine kaplayan yoğun dumandan etkilenenlerin sayısı 11’e yükseldi. Siteler Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yakın bölümdeki alevler havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Asparan ve Pamucak mevkisine doğru ilerleyen alevlere ise müdahalenin yoğun bir şekilde sürdüğü bildirildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Armutalan mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, “29.07.2021 günü saat 13.15 sıralarında ilimiz Marmaris ilçesi Armutalan mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangını ile ilgili olarak mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle incelenmektedir” denildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın açıklamaları şu şekilde:

Şu anda yerleşim yerlerinde tehlike gözükmüyor. Bozburun yarımadasına doğru giden yangın devam ediyor. Yerleşim yerlerinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın ormanlık alanda devam ediyor. Can kaybımız yok, hafif yaralılar var. Apartmanların çatı altındaki dairelerde yangın oldu ama kontrol altına alındı. Sabotaj ihtimali oldukça kuvvetli.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris’teki orman yangını ile mücadele çalışmalarına personel ve araçların yanı sıra bir insansız hava aracı (İHA) ile destek verildiğini açıkladı.

otel
1
MYNET
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.