World News Turkey

Manavgat’ta orman yangını! Yerleşim yerleri tehdit altında

Manavgat’ta orman yangını! Yerleşim yerleri tehdit altında
1
28 Temmuz 2021 - 13:57

Antalya’da dört farklı noktada orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerini tehdit eden alevler hızla yayılırken TRT Haber muhabiri “İki tane benzin istasyonunun bulunduğu nokta. Yangının daha da büyümemesi için hortumlarla yangına insanlar müdahale ediyor. Vatandaşlar su şişelerine doldurdukları sularla alevleri söndürmeye çalışıyor.” dedi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise “Akılalmaz, kötü bir tablo. Neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik” ifadelerini kullandı.

YANGIN 4 FARKLI NOKTADA ÇIKTI

Manavgat’ta yerleşim yerlerini tehdit eden yangının dört farklı noktada çıktığı belirtiliyor.

EVLER BOŞALTILDI

Alevler nedeniyle 5 mahalle boşaltıldı. Yangına 1 uçak, 19 helikopter, 6 dozer, 103 arazöz ve 412 personelle müdahale ediliyor.2

3

AFAD’ın açıklamasında şu satırlara yer verildi:

28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangından 30 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir.

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 3 araç ve 11 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Yeniköy, Kalemler, Evrenseki ve Çolaklı mahallelerinde, yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmektedir. Kırsal kesimde bulunan bazı ahırların yandığı bilgisi alınmıştır.

MYNET

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.