World News Turkey

Kuşçu pazarı pandemiden yana dertli..

Kuşçu pazarı pandemiden yana dertli..
6
05 Ocak 2021 - 13:26

Haber: İbrahim UYGUR

Güvercin meraklılarının uğrak yeri olan ve adeta borsasının düzenlendiği Şanlıurfa Kuşçu Pazarı, pandemiden yana dertli.
Geçmiş yıllardan bu güne Türkiye genelinde güvercin meraklılarının ortak buluşma noktası ve güvercin piyasasının hareketli olduğu Şanlıurfa Kuşçu pazarı esnafları, pandemiden dolayı işlerinin adeta durma noktasına geldiğini söylediler.
Pandemi dolayısıyla son bir yıl içerisinde adeta pazarda tabiri yerinde ise kuş uçmadığını belirten esnaflar, güvercin meraklılarının son aylarda Pazar yerine uğramamasında koronavirüs’ün etkili olduğunun altını çizdiler.


Geçmiş yıllarda bir güvercinin fiyat olarak adeta bir araç fiyatıyla yarış halinde olduğunu ve Pazar esnafının daha iyi kazançlar elde ettiğini belirten kuşçu pazarı esnafları, özellikle son bir yılda pandemi nedeniyle işlerinin durma noktasına kadar geldiğini söylediler.
Pandeminin devam etmesi halinde Şanlıurfa kültürel mirası olarak gördükleri güvercin sevdasının da kısa sürede sonlanmasından çekindiklerini ifade eden Pazar esnafı, devletin her iş koluna açmış olduğu yardım paketlerinden kendilerinin de faydalanması için çalışma başlatılmasını istediler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.