World News Turkey

KÜÇÜK MİRAÇ İÇİN KÖK HÜCRE NAKLİ GEREKİYOR

KÜÇÜK MİRAÇ İÇİN KÖK HÜCRE NAKLİ GEREKİYOR
4
24 Haziran 2020 - 11:37

Mahmut Miraç’ın ipek lösemi ile mücadelesini kazanmak için tüm Türkiye’ye ihtiyacı var
Şanlıurfalı Halil ve Gül İpek çiftinin beş buçuk yaşındaki oğulları Mahmut Miraç İpek yaklaşık bir buçuk yıldır Lösemi ile mücadele veriyor. Küçüçük bedeniyle hastalığa karşı savaşını sürdüren Miraç, ailesinin çekmiş olduğu videoda tüm Türkiye’ye seslenerek lütfen bana donör olur musunuz size ihtiyacım var diyerek şimdiden herkese teşekkür etti.
Ailesiyle birlikte Adana’da bulunan Miraç için aile fertlerinden alınan numuneler neticesinde uygun donör bulunamadı. Amca Müslüm İpek yeğeni Miraç için mücadelesini sürdürüyor. İpek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Konferans Salonunda Kızılay tarafından kurulan kan bağışı istasyonunda kan vermek için gelen vatandaşlardan yeğeni Miraç ve onun gibi Lösemi ile mücadele eden çocuklar için Kök Hücre bağışçısı olmalarını istiyor.
Amca Müslüm İpek, Miraç’ın yaklaşık bir buçuk yıldır Lösemi ile mücadele ettiğini, ailenin şuan tedavi için Adana’da olduğunu ve uygun donörün bulunmaması halinde Miraç’ın iyileşme şansının olmadığını dile getirdi. Şanlıurfalılara ve tüm Türkiye’ye seslenen Amca Müslüm İpek, Kök Hücre bağışının zor olmadığını ve naklinin ise korkulacak bir durum olmadığını belirterek, Miraç ve Miraç gibi olan çocukları el ele verip kök hücre bağışında bulunarak kurtarabiliriz dedi.
Siz de Miraç ve Miraç gibi çocuklar kurtulsun diye size en yakın Gönüllü Verici Merkezi ve Sabit Kan Alma Merkezlerinde kök hücre bağışı ile ilgili bilgilendirme alabilir ve kök hücre bağışında bulunabilirsiniz. Bunun için, 18-50 yaşlarında ve bilgilendirilmiş onay vermiş olan sağlıklı birey olma koşulu aranmaktadır. Bu koşulların sağlanması durumunda kişi kök hücre bağışında bulunabilir.

Aileden direkt bilgi almak isteyenler için Baba Halil İpek: 0542 468 64 62

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.