World News Turkey

Koca, Türkiye’nin günlük verilerini açıkladı

Koca, Türkiye’nin günlük verilerini açıkladı
5
17 Haziran 2020 - 20:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin günlük verilerini açıkladı. Türkiye’de son 24 saatte 1429 yeni vaka tespit edildi, 19 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 1261 artarak 154 bin 640’a yükseldi.
Koronavirüs Bilim Kurulu, video konferans yöntemiyle toplandı. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alındığı toplantının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Bakan Koca’nın açıklamasından öne çıkanlar:

8 Haziran itibarıyla salgın, 6 ayını geride bıraktı. Türkiye, koronavirüsten ölümlerde 1 milyon kişi başına 57 vefat ile dünyada 47. sırada yer alıyor. Ülkemiz toplam vaka sayısına kıyasla yüzde 2,67 ölüm oranıyla 81. sırada yer almaktadır.

Dünya insanı virüs ile mücadelesinde henüz gönülleri ferahlatacak bir başarı sağlayamamıştır.

Üretim devam etmek zorunda. Bütün hizmet sektörlerinin canlı olması toplumun geleceği için vazgeçilmez unsurlar. Gençlerimizden, büyüklerimizden evde kalmalarını istedik. Onlar bu fedakarlığa katlandılar. Kara göründü ancak deniz hala dalgalı.

Normalleşme bir zorunluluktur. Bilinçli, istikrarlı ve kararlı adımlarla ilerledikçe dalgalanmalardan korkmayız. Normalleşmeyi kontrollü sosyal hayata çevirebilirsek o kadar güvenli oluruz. Virüsün etkisinde bir azalma henüz yok ama hekimlerin tedavi etme gücünde önemli artış olduğu bir gerçek.

Hastalarımızın hastanede kalma süresi 2,9 güne düştü. Yoğun bakımda geçirilen süre ortalaması ise 18,9 günden 2,7 güne indi. Entübe edilenlerin vefat etme oranı düştü.

Ankara’da son 1 ayda günlük ortalama vaka sayısı 127

Salgın boyunca vefat edenlerin içinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların oranı yüzde 71,70’tir. 60 yaşından küçük kaybettiklerimiz vefat edenlerin yalnızca yüzde 4,26’sını oluşturuyor.

Vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu il yüzde 12,4 ile Gümüşhane, en düşük olduğu il ise yüzde 0,33 ile Kilis’tir.

Ankara’da son 1 ayda günlük ortalama vaka sayısı 127. Son 1 haftada günlük ortalama vaka sayısı 155, son 3 günde 177. Son bir ayda İstanbul’da günlük ortalama vaka sayısı 653, son bir haftada 620, son güç günde ise 616.

Türkiye’de 1429 yeni vaka tespit edildi

Bu ülkeyi seven, yakınını, akrabasını, eşini, dostunu seven onların hakkını koruma sorumluluğu taşıyan vatandaşlarımızdan şüphe etmiyorum.

Türkiye’de son 24 saatte 1429 yeni vaka tespit edildi, 19 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 1261 artarak 154 bin 640’a yükseldi. Günlük yeni vaka sayımızda dün, bir önceki güne göre 125 azalma olmuştu. Bugün durum durağan. Yeni iyileşen hasta sayımız, şu an yeni vaka sayısından daha az. Tedbirlerle vaka sayısını ve riski azaltmalıyız.

Bilim Kurulu, İstanbul, Ankara ve Bursa için maske zorunluluğu önerdi.

KAYNAK:TRT HABER

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.