World News Turkey

Kapaklı pasajı risk altında.!

Kapaklı pasajı risk altında.!
4
02 Kasım 2020 - 13:52

Haber: İbrahim UYGUR

Geçtiğimiz hafta İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem, Şanlıurfa genelinde bulunan ve kullanım yaşını doldurmuş riskli binalarda inceleme yapılıp yapılmayacağı sorusunu aklılara getirdi.

Deprem kuşağında yer alan ülkemizde depremin ne zaman, nerede ve ne şekilde oluşacağına dair bilinmezlikler devam ederken, ülke genelinde birçok ilde bulunan riskli yapılar bir kez daha gündeme geldi.

Şanlıurfa deprem riskinin en az olduğu iller arasında yer alırken, yakın olan Adiyaman ilinin riskli iller arasında oluşu ve bu ilde gerçekleşen bir depremin Şanlıurfa genelinde hissedilmesi bu defa il genelinde bulunan ve kullanım yaşını tamamlamış olan binalarda inceleme yapılıp yapılmayacağı konusunu akıllara getirdi.

Başta Bahçelievler Mahallesi olmak üzere merkez ilçe olarak nitelendirilen Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerine bağlı mahallede bulunan binaların incelenip incelenmediği konusunda görüşlerini belirten vatandaşlar, olası bir şiddetli sarsıntıda Şanlıurfa genelinde bulunan birçok binanın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylediler.

Kapaklı pasajı riskli alan

Şanlıurfa’nın dış ticaret merkezi olarak bilinen ve günlük ortalama 10 bin insan trafiğinin oluştuğu kapaklı pasajının kullanım yaşının dolmuş olması, olası bir depremde risk oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, pasaj konusunda gerekli incelemelerin yapılarak bu alanda iş yapan esnaflara bilgi verilmesini istediler.

Binanın birçok alanının esnafların yapmış oldukları rötuşlarla kapatıldığına dikkat çeken Vatandaşlar; “İzmir depreminin ardından, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de kafalarımızda bazı soru işaretleri oluşmaya başladı. Özellikle bina kullanım yaşını tamamlamış birçok alanda gerekli incelemelerin belediyeler ve AFAD tarafından yapılması gerekiyor.

Başta kapaklı pasajı olmak üzere birçok alan risk altında, özellikle günlük ortalama 10 bin kişinin ziyaret edip alışveriş yaptığı kapaklı pasajında incelemelerin bir an önce yapılması gerekli. Birçok esnaf bulundukları dükkânlarda adeta perdeleme olarak rötuşlarla gizledikleri duvar ve kolonların ortaya çıkartılarak gerekli raporların tutulmasını ve esnafların bilgilendirilmesini istiyoruz.

Aynı şekilde şehrin birçok alanında incelemeler yapılarak risk taşıyan binaların belirlenmesini istiyoruz. Bahçelievler bölgesinin genel tarama yapılarak binaların son durumlarının bir rapor halinde tutulmasını ve ikamet sahiplerine bildirilmesi lazım. Bu konuda da yine AFAD ve belediye ekiplerinin ortak çalışma yürümesini talep ediyoruz.

İzmir’de yaşanan ve tüm Türkiye’de adeta şok etkisi oluşturan depremde ortaya çıkan en önemli faktörün ise depremin değil, yıkılan binaların öldürdüğü gerçeğini bir kez daha yaşayarak öğrendik. Bunun için gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.