World News Turkey

Eğitimci Yazar Şahin; “Fırsatları Çok Olan Günler’

Eğitimci Yazar Şahin; “Fırsatları Çok Olan Günler’
7
29 Aralık 2020 - 7:50

Eğitimci Yazar Lütfi Şahin, son zamanlarda yaşanan sokağa çıkma kısıtlamasına farklı bir bakış açısı getirerek, mutlu olmanın sırrının insanoğlunun kendi elinde olduğunu söyledi.
Hafta sonları evlerimizde vakit geçirmeye başladık. Bununla birlikte özgürlükler konusunda kendilerini ev hapsindeymiş gibi hisseden vatandaşların bulunduğu ortamı kendisi ve ailesi için mutlu bir mekân haline getirebilmesi ya da daha zor geçen günler olarak görmesi tamamen kişinin kendi ellinde olan bir durum.
Eğitimci Yazar Lütfi Şahin, son zamanlarda yaşanan sokağa çıkma kısıtlamasına farklı bir bakış açısı getirerek, mutlu olmanın sırrının insanoğlunun kendi elinde olduğunu söyledi. Şahin, tarih boyunca bulaşıcı hastalıkların her dönemde insanoğlunun hayatında olduğunu ve olmaya da devam edeceğinin altını çizdi.
Eğitimci Yazar Lütfi Şahin, yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu; “Tarih içerisinde insanoğlu birçok buluş yapmıştır. Tekerleğin icadı, ateşin bulunuşu, matbaanın icadı gibi birçok icatlar yapılmıştır. Her çağda icatların yanı sıra salgın hastalıklarda olmuştur. Veba, tifüs, kolera gibi birçok hastalıklar çağlar içerisinde yaşanmıştır.
İnsanoğlu değişik dönemlerde yaşamış oldukları salgın hastalıklara karşı yaşama sevincini icatlar sayesinde bulmaya çalışmışlardır. Alev karşısında gölge oyunu oynamışlar, matbaanın icadı ile beraber kitap okumuşlar ve buna benzer birçok etkinlik yaparak bu salgınlarda stresle başa çıkmaya çalışmışlardır.
Artık matbaalar son sürat çalışmakta, teknolojide çok ileri düzeyde çalışmalar ile günlük hayatımız son derece güzel geçmektedir. Cep telefonlarımızdan filmler seyredebilmekteyiz, kitaplar okuyup sosyal medyada dolaşmaktayız.”
‘Yüzyıl önce vardı, yüzyıl sonra yine olacak’
Eğitimci Yazar Lütfi Şahin, bulaşıcı hastalıkların yüz yılardan beri devam ettiğine ve yine devam edeceğini belirterek şöyle konuştu; “Yüz yıl önce olmayan birçok buluş günümüzde yer almakta ve biz istersek bu buluşlar sayesinde kendimizi yetiştirebiliriz istersek eğlenceli günler geçirebiliriz. Korona hastalığı bir dezavantaj mı? Yoksa avantaj mı? Bu tamamen sizin sergileyeceğiniz tavırlara bağlı.
Bugünler içerisinde devamlı kitaplar okuyan insanların hem hayal güçleri gelişecek hem de kitapları okurken farklı dünyalar içerisinde bulacaktır kendisini. Youtube ya da diğer video kanallarından dizileri ya da filmleri takip edebileceğiniz gibi bilgi verici videolar ile kendinizi yetiştirmeniz mümkün.”
‘Mutluluğu kendi içinizde oluşturun’
Mutluluğun insanın kendi içinde oluşması gerektiğine dikkat çeken Şahin, bu günlerin gelip geçici olduğunun altını çizerek şöyle devam etti; “Bugünler gelip geçecek, peki bizler bugünlerde hayatı kendimize zehir mi edeceğiz yoksa dünya hayatının gelip geçici olduğunun bilincinde olan bireyler olarak mutlu olmanın yollarını mı arayacağız.
Bundan yüz yıl önce salgın hastalıklar vardı, bundan yüz yıl sonra da olacaktır, önemli olan mutlu olmak isteyen insan için bir engel yoktur. Ailesi ile geçireceği güzel zamanlar, okuyacağı kitaplar, seyredeceği filmler gibi birçok şeyden mutlu olabilir. Mutsuz olan insan içinde engel yoktur; deniz kıyısında bile otursa mutsuz olacaktır. Kararı siz verin, mutlu mu olmak istiyorsunuz mutsuz mu? Bunu siz belirleyeceksiniz.” dedi.
Haber: Bülent KARACA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.