World News Turkey

DEDAŞ alt yapıyı yenilemedi trafoda yangın oluştu

DEDAŞ alt yapıyı yenilemedi trafoda yangın oluştu
5
11 Kasım 2020 - 11:15

Vatandaşların faturalarını gününde yatırmasını isteyen ve geciken abonelerin elektriğini kesen DEDAŞ alt yapı yenileme çalışmaların ı ise askıya alıyor.
Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi 110. Sokakta DEDAŞ’a ait eski elektrik trafosunda çıkan yangın, korku dolu anlara neden oldu. Eskiyen trafoların yenilenmemesi ve vatandaşların özellikle soğuk havalarda elektrikli ısıtıcı kullanmalarıyla başlamasıyla birlikte eskiyen trafoların abonelerin isteğine cevap verememesinin ardından arızalanması vatandaşların tepkisine neden oldu.
Whatsapp ihbar hattına gönderilen görüntülerde, vatandaşlar, yanan trafonun videosunu kaydederek, trafoda oluşan yangının paniğe neden olduğunu söylediler.
Vatandaşı hırsızlıkla itham ediyorlar
Birçok mahallede DEDAŞ’ın 9 metrelik direkler üzerine kurmuş olduğu modem sayaç olarak adlandırılan ve vatandaşların hiçbir şekilde saatlerini okuyamadığı bununla birlikte gelen faturalara razı olmak zorunda kaldıkları sistem ile DEDAŞ tüm vatandaşları adeta zan altına bırakıyor.
Geçmiş yıllardan bu güne kadar özellikle Şanlıurfalı vatandaşlar ve çiftçiler ile karşı karşıya gelen DEDAŞ ekibine tepkiler adeta çığ gibi büyüyor. Hırsızlıkla suçlamanın son derece onur kırıcı bir hareket olduğunu dile getiren onurlu vatandaşlar; “DEDAŞ yıllardan bu yana hiçbir zaman vatandaşın hizmetinde olan bir kurum olmamıştır.
Her defasında vatandaşa çeşitli zorluklar çıkartarak hayatlarını zorlaştırmıştır. Faturalarının günü bir iki gün geçen vatandaşların elektriğini kesiyor. Bununla birlikte birde açma kapama ücreti adı altında almış olduğu para ile haksız kazanç elde ediyor. Buna ek olarak birde gecikme faizi uyguluyor.


Nereden bakarsanız bakın tutarsızlık ve işgüzarlık. Oysaki modem sayaç denilen cihazlar bilgisayar sistemi ile açılıp kapatılıyor. Bunun için ekstra bir ekip oluşturulmadan tamamen dijital platformda bu sistem işliyor. Yani kısacası millete hırsız diyen DEDAŞ, bu yapmış olduğu uygulamanın hesabını millete vermiyor.
Bununla birlikte birçok mahallede alt yapı sorunları nedeniyle çeşitli arızalar meydana geliyor. Bahçelievler Süleymaniye ve Eyyübiye ilçesine bağlı direkli mahallelerinde son zamanlarda uzun süren sık kesintiler oluşuyor ve bununla ilgili vatandaşa hiçbir bilgi verilmiyor.”
Hesap soran bir merci yok
DEDAŞ’ın adeta mafya usulü hareketlerinin aboneleri adeta canından bezdirdiğini söyleyen duyarlı vatandaşlar, konuya ilişkin adeta DEDAŞ’ın bir dokunulmazlığı olduğunun altını çizerek; “DEDAŞ adeta dokunulmazlığı olan ve sihirli güçleri olan bir kurum gibi. Şu ana kadar hiçbir kurum DEDAŞ’ı incelemiyor. Yapılan incelemeler ise adeta danışıklı dövüş şeklinde sadece kâğıt üzerinde kalıyor.
İmkânlarımız olsaydı bizlerde DEDAŞ’ın yerine elektrik enerjisi sağlayabilecek kurumlardan bizlere en iyi hizmeti veren kurumlarla çalışmak isterdik. Tamamen şeffaf olan ve gönlümüzün rahat edebileceği bir sistem ile çalışarak hizmet almak isterdik” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.