World News Turkey

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bingöl’de

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bingöl’de
4
14 Haziran 2020 - 19:21

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bingöl’de büyük bir hasarın olmadığını belirterek, “Yaralı 18 vatandaşımız var. Birimlerimiz çok hızlı bir şekilde çadır dağıtımına başladı. Yaraları bir an önce saracağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl’e geld

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Bingöl’e gelen Oktay’ı Bingöl Havalimanı’nda Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile öteki yetkililer karşıladı.

Fuat Oktay, burada yaptığı açıklamada, Bingöl’de büyük bir hasarın olmadığını belirterek, “Bingöl’deki depremde 18 kişi yaralandı. Yaralılardan şu an itibarıyla kritik durumda olan vatandaşımız yok. 46 artçı depremimiz var. Bunlardan 2’si 4’ün üzerinde depremler. Bunlar normal. Bunlar yine azalarak devam edecek. 90 ekiple hasar tespit çalışmalarımız fiilen başlamıştır. Tamamlanana kadar devam edecektir. Birimlerimiz çok hızlı bir şekilde çadır dağıtımına başladı.” dedi.

Oktay, “Köy ve mezralarımızın her birini yerinde kontrol ediyoruz. Karlıova ve köylere 1300’ün üzerinde çadır şu an ulaştı. Tüm bakanlıklarımızla, yereldeki yöneticilerimizle ekip olarak buradayız. Ne gerekiyorsa yapılacaktır, yapılmaktadır. Biz de fiilen gidip, bizzat yerinde göreceğiz. Yapılması ve alınması gereken kararlar varsa da yine birlikte alıyor olacağız. Yaraları bir an önce saracağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

Oktay ile bakanlar Soylu ve Kurum, depremin meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunacak.

Oktay’a, bakanlar Soylu ve Kurum’un yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da eşlik ediyor

kaynak:TRT HABER

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.