World News Turkey

Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz’de yangın felaketi devam ediyor

12
31 Temmuz 2021 - 14:32
Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz’de yangın felaketi devam ediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yerleşim yerine 150 metre mesafedeki makilik ve ormanlık alanda yeniden yangın çıktı. Tedbir amaçlı evler boşaltılıyor. 3 otel tahliye edildi. Marmaris’te ise yangın 3’üncü gününde devam ederken, çalışmalar hem havadan hem de karadan olmak üzere yoğunlaştırıldı. Öte yandan alevlerin Datça yoluna kadar ulaştığı aktarıldı. Dün yangının kontrol altına alındığı Köyceğiz’de ise alevler yeniden yükseldi.

Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz'de yangın felaketi devam ediyor

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yoğunluk oluşmaması için yolda güvenlik önlemi aldı.

3 OTEL TAHLİYE EDİLDİ

Polis ekipleri, 5 yıldızlı 3 oteli tahliye etti. İtfaiye ekipleri ve orman arazözleri karadan, takviye olarak gönderilen 1 helikopter de havadan müdahale edip, alevlerin önünün kesti. Tersanede çalışanları da hortumlarla su sıkarak söndürme çalışmalarına destek verdi. Rüzgarın da yön değiştirmesiyle alevler Kızılağaç Mahallesi’ne doğru yöneldi. Geniş bir alanda etkili olan yangında, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle faklı bölgelerde alevlenmelerin yaşanması söndürme ekiplerine zor anlar yaşatıyor. Yoğun duman da çalışmaları zorlaştırıyor.

Dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ve 2 beton mikseri şoförüne bölgede hazır bekletilen ambulansta ayakta müdahale edildi.

20210731_2_49416293_67491938_Web

marmaristeki-orman-yangini-3ncu-gununde-2-_8921_dhaphoto1

mynet

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.