World News Turkey

Bakan Nebati, altını ekonomiye kazandırma planını açıkladı: Mart ayında başlıyor!

32
12 Şubat 2022 - 12:36
Bakan Nebati, altını ekonomiye kazandırma planını açıkladı: Mart ayında başlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ çerçevesinde yapılacak destek, tedbir ve teşvik paketlerini açıkladı. Nebati, altını ekonomiye kazandırma planının 1 Mart’ta başlayacağını söyleyerek, “1500’ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmayı başlatıyoruz. Altınlar banka, kuyumcular ve platformlar aracılığıyla alınacak” dedi. Ayrıca KGF desteklerinin detaylarını da paylaşan Nebati, enflasyon ve elektrik faturalarına ilişkin de konuştu.

ürkiye bugün açıklanacak ekonomi paketine kilitlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda yeni paketin detaylarını paylaştı.

Bakan Nebati, altını ekonomiye kazandırma planının 1 Mart’ta başlayacağını ifade ederek, 81 ilde en az bir adet olmak üzere bin 500’ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağını açıkladı. Altınların banka, kuyumcular ve platformlar aracılığıyla alınacağını bildiren Nebati bunun yanında üç destek paketini uygulamaya aldıklarını açıkladı.

image

  • 1 Mart’tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere 2022 yılında da 1500’ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz.

image

  • Fiziki altın tasarruflar kuyumcular ve bankalar aracılığı ile finansal sisteme katılacak. İstenirse altınlar tekrar fiziki olarak geri alınabilecek. Mart 2022’de tüm şehirlerde altın alımına başlanacak. Yıl sonuna kadar en az 10 bin kuyumcu sisteme dahil olacak.
  • image
  • KGF kanalıyla girişim ekosisteminin geliştirilmesine yönelik adım atmış olacağız. Yatırım destek paketi 25 milyar TL’lik bir paket. Azami 24 ay ödemesiz dönem. Azami 96 ay vade olacak. Faiz oranı 0-24 ay için TLREF artı yüzde 1, 24 ay üzeri için TLREF artı yüzde 2 olacak.

Mynet

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.