World News Turkey

Akçakale halkı soruyor! TOKİ’de 316 daire kimlere verilecek?

Akçakale halkı soruyor! TOKİ’de 316 daire kimlere verilecek?
8
07 Ocak 2021 - 7:42

Akçakale Belediyesi ve TOKİ tarafından ilçede yapılan ve toplam 16 blok, 316 daire, 4 dükkân ve 1 camiden oluşan TOKİ konutlarının kimlere ve ne şekilde vereceği merak konusu haline geldi.
Akçakale belediyesinin ilçe genelinde hizmetlerini sadece göstermelik yaptığına dikkat çeken ilçe sakinleri yapımı devam eden TOKİ tarafından ilçede yapılan ve toplam 16 blok, 316 daire, 4 dükkân ve 1 camiden oluşan TOKİ konutlarının kimlere ve ne şekilde vereceği merak ettiklerini söylediler.
TOKİ konutlarının ilçede önemli bir boşluğu dolduracağına dikkat çeken ilçe sakinleri belediyenin ilçede gözle görülür bir hizmet gerçekleştirmediğini belirterek, Çarpık kentleşmenin önüne geçmek isteyen bir belediyenin sadece TOKİ ile bu sorunu çözemeyeceğini, yanı sıra ilçe genelinde yeni bir şehir planı yapılması gerektiğinin altını çizdiler.
Whatsapp hattımı aracılığıyla düşüncelerini belirten Akçakale’li vatandaşlar, TOKİ konut dağıtımlarının suiistimale açık bir kapı olduğuna dikkat çekerek; “TOKİ konutları genelde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılır. İhtiyaca binaen şehir planlaması yapıldığı zamanda toplu konut idaresinden destek alınır.
Fakat Akçakale belediyemizin şu ana kadar konuya ilişkin gerçek manada bir açıklamasını görmedik. Ne şekilde bir dağılımın yapılacağını merak ediyoruz. Belediyemiz, TOKİ konutlarının Akçakale’yi imarlı ve planlı modern bir ilçeye dönüştürmek için yapıldığını söylüyor. Fakat bu 16 blok, 316 daire, 4 dükkân ve 1 camiden oluşan TOKİ konutlarının e şekilde dağıtımının gerçekleşeceği konusunda bir açıklama yapmıyor.
Mevcut haliyle Akçakale ilçemiz zaten çarpık bir yapılaşma içerisinde. Belediyemiz bu konuda herhangi bir alt yapı çalışması yapmıyor. Belediye hizmetleri sadece temizlik olarak görmekte, oysaki belediyecilik her alanda halka ve bulunduğu il yada ilçeye hizmet etmek demektir.
Fakat maalesef belediyenin her konuda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kaldığını söylemek doğru olur. Şimdi ise 16 blok, 316 daire, 4 dükkân ve 1 camiden oluşan TOKİ konutlarının ne şekilde ve kimlere dağıtılacağı konusunda belediyeden bir açıklama bekliyoruz. “ şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.