World News Turkey

Akçakale dertli, Belediyecilik sadece temizlik hizmeti değildir

Akçakale dertli, Belediyecilik sadece temizlik hizmeti değildir
4
09 Kasım 2020 - 8:02

Akçakale’li vatandaşlar, belediyenin ilçede şu anda kadar temizlik çalışmalarından başka bir hizmet yapmadığını temizlik çalışmalarının ise istenilen seviyede olmadığını söylediler.
Yapılan son yerel seçimlerin ardından göreve gelen belediye başkanının belediye hizmetlerini ilçeye tam anlamıyla yansıtmadığını belirten Akçakale’li vatandaşlar, belediyenin bu süreçte ilçede sadece temizlik çalışmaları ve ilçeye gelen kişilere ikramda bulunmaktan başka bir şey yapmadıklarını söylediler.
Whatsapp hattımıza konuya ilişkin Akçakale de yaşayan vatandaşların yaptıkları yorumlarda, , belediyenin ilçede şu anda kadar temizlik çalışmalarından başka bir hizmet yapmadığını temizlik çalışmalarının ise istenilen seviyede olmadığını söylediler.
Temizlik çalışmalarının ikametlerde ev kadınları tarafından, iş yerlerinde ise esnaflar tarından yapıldığını söyleyen vatandaşlar, belediyenin ise sadece çöp kamyonları ile çöpleri toplamaktan başka bir hizmet gerçekleştirmediklerini söylediler.
Akçakale’nin sınır ilçesi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir tarım ilçesi olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, belediye çalışmalarının üretken ve yenilikçi bir belediye zihniyeti ile bağdaşmadığını seçilmiş olmanın koltuk işgalinden öteye gitmediğinin altını çizdiler.
Akçakale ilçesinde yenilikçi ve proje üreten bir belediyecilik çalışmasının yapılması gerektiğine dikkat çeken Vatandaşlar; “sandığa gitmeden önce kelimleler ile adeta dans eden kişiler seçildikten sonra ise o kelimeleri hiç söylememiş gibi bir tavırla adeta bulundukları koltuğun keyfini çıkartıyorlar.
Bizler belediyeleri hizmet birimleri olarak görüyoruz. Belediyecilik demek, her alanda insanlara hak ettikleri hizmeti suna bilmek demektir. Belediyecilik hizmeti vatandaşların hayatını kolaylaştırmak demektir. Sosyal belediyecilikten proje belediyeciliğine kadar birçok alanda bulunduğunuz yere hizmet demek belediyecilikten geçer.
Fakat ne yazık ki seçildiği günden bu güne kadar Akçakale belediyesinde gözle görülür ya da elle tutulur bir hizmet göremedik. Çağdaş belediyecilik ve sosyal belediyecilik alanında hiçbir çalışma yok. İlçemiz aynı zamanda bir tarım ilçesi. Buna göre geliştirilen bir projeye şahit olmadı.
Tek gördüğümüz hizmet belediye ekiplerinin çöplerimizi kamyonlarla alarak bölgeden uzaklaşması ve harekat sürecinde ilçemize gelen misafirlere ikramda bulunulması. Bunun dışında bir hizmet göremedik. Bu sadece göz boyama. Oysaki çağdaş belediyecilikte hızlı ve kaliteli hizmet anlayışı ile vatandaşların hayatı kolaylaştırılır ve bulunduğunuz yere seçilmiş olmanın hakkını verirsiniz. Fakat ne yazık ki bizler Akçakale de bunların hiç birisini görmüyoruz” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.