World News Turkey

Covit-19 karşı psikolojik savaş

Covit-19 karşı psikolojik savaş
11
09 Haziran 2020 - 10:31

Dr Yavuz Güneş, Koronavirüsün çok hızlı bulaşabilmesi ve tüm dünyayı etkisi altına almasından dolayı WHO (Dünya Sağlık Örgütü ) bu virüsü Pandemi olarak ilan etti.

Ülkemizde nerdeyse 3 aydır bu illetle uğraşıyoruz, bu süreçte ufak tefek hatalar dışında başarılı olduk. Sağlık bakanlığının işi çok ciddiye alması ve özellikle sağlık personelimizin gecelerini gündüzlerine katarak verdikleri uğraş takdire şayan.
Pandemi zaten hassas olan toplumumuzda sosyal bir travmaya neden oldu.

Travmatik olaylar ise beyinde korku, panik ve endişe duygularının coşkulanmasına vesile oluyor. Mantık duygusu kaybediliyor. Bu; birey üzerinde kalıcı hasar bırakabilecek kadar etkili olabilir, sonucunda da birçok soruna neden olabilir. Öncelikle yapmamız gereken bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak.

Ne yapabiliriz? İlk planda olumsuz tüm düşüncelerden sıyrılmaya çalışın, hayal kurun, hoşlandığınız müzikleri dinleyin, kitap okuyun, dışarı çıkabildiğinizde yürüyün, yani beyninizi güzelliklere yorun. Beceremezsek eğer mutlaka bir uzmandan destek alalım.

Önemli; çünkü yoğun stres, ciddi uyku bozukluğu yaratmakta, bu da bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olmakta.
Sağlıklı ve kaliteli uyku (örn:22.00 – 07.00 saatleri) koronavirüs dahil mikroorganizma ile savaşta salgıladığı Melatonin ile büyük destek olur, serbest radikaller ve toksinlerle savaşta üstünlük sağlar. Sağlıklı günler ve kaliteli uykular dilerim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.