World News Turkey

Saç ekiminin güvenilir adresi Panorama Hair Turkey

Saç ekiminin güvenilir adresi Panorama Hair Turkey
34
30 Haziran 2022 - 14:50

Saç ekiminin güvenilir adresi Panorama Hair Turkey

Saç ekimi dünya tarihinde ilk kez Japon bir doktor olan Sasakawa tarafından saç köklerinin ekilmesi fikriyle ortaya çıktı. 1930’ların sonundaysa Japon bir dermatolog tarafından ikinci bir saç ekimi denemesi yapıldı. Ancak İkinci Dünya Savaşı’nın etkisiyle saç ekimi konusunda yapılan çalışmalar aksadı. 1950’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde yeniden başlayan saç ekimi araştırmaları sonucunda 1952 yılında Amerikalı bir doktor ilk saç ekimi işlemine başvurdu. Bunun sonucunda saç dökülmesinden etkilenmeyen bölgelerden alınan saç tellerinin, saç derisinde incelme olan bölgelere nakledilmesi prensibine dayalı uygulamalar ilk kez gerçekleşti. Nakli yapılan kıl köklerinin zaman içerisinde uzadığı görüldü. Böylece günümüzün modern tekniklerinin temeli de atılmış oldu.

Türkiye günümüzde dünya çapında saç ekimi denilince akıllara gelen ilk ülke oldu. Bu nedenle İstanbul’da saç ekiminin adeta dünyadaki başkenti haline geldi. Bunun temel nedeni hem Türk doktorlarının başarılı operasyonları hem de uygun ücretlere en teknolojik muayenelerin yapılması oldu. Saç ekim konusunda konaklamadan tutun, birçok dilde verilen canlı destekler yurt dışındaki insanlar için ülkemizi sağlık turizmi alanında cazip hale getirdi. Saç dökülmesi ve saç kaybı yaşayan insanlar kaliteli bir saç ekimi yaptırmak için Türkiye’yi tercih eder oldu.

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN DOLAYI OLUR?

Saç kaybetme vakalarının büyük çoğunluğunda, model kellik genetiğe bağlıdır. Bu yüzden doğal olarak yaşımız ilerledikçe saçlarımız da seyreklik görülmeye başlar. Sağlık uzmanlarına göre, diğer yaygın tetikleyiciler diyet, stres ve hormonal dengesizlik olarak sıralanabilir (ilaç ve hastalık dışında). Ancak, sadece saçınızın dökülmesine neyin sebep olduğunu bilmek size bu konuda çok yardımcı olmaz. İhtiyacınız olan asıl şey, saçsızlık belirtilerini tersine çevirmektir. İşte bu noktada Panorama Hair Turkey olarak Şişli’de yer alan saç ekimi merkezimize gelerek saç, sakal ve kaş ekimi konusunda özel hizmet alabilir veya internet sitemizde yer alan iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Tam yedi yıldır faaliyetini sürdüren saç ekim merkezimiz bu alanda Türkiye’nin sayılı saç ekimi uzmanlarından biri olan Mustafa Üstündağ tarafından kurulmuş ve işletilmektedir. Üstündağ, saç ekimine duyduğu ilgiyi Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Bilim Üniversitesinde aldığı Lisans eğitimleriyle tamamlamış, birçok Avrupa ve Ortadoğu ülkesinde katıldığı seminer ve eğitimlerde gelişen teknolojiyle yeni teknikler üzerinde kendini geliştirmiştir. Daha sonra 2013 yılında Florence Nightingale Hastanelerinde başladığı kariyerine, İstinye Üniversitesi Liv Hastanesinde devam etmiştir. Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde bulunan en iyi kliniklerde saç ekimi alanında çalışmalar yapan Üstündağ, 2019 yılında saç ekim iş ortağı olarak Esteticium Tıp Merkezi’nde kariyerini sürdürmüştür. Türkiye’nin saç ekim alanında önde gelen isimleriyle beraber çalışmış olan Üstündağ, yıllar içinde sektörde başarısıyla yer edinmiştir. Türkiye’nin bu alandaki en iyi uzmanlarından biri olarak adını dünyanın dört bir yanına duyurmuştur. Üstündağ ayrıca son yıllarda yanında yetiştirdiği onlarca uzman ile birlikte sektöre katkı sağlamıştır. Üstündağ bu başarısını, ‘’İnsanın yaptığı işi, tutkuyla yapması gerektiği’’ felsefesine bağladığını belirtmektedir.

En büyük tutkusu olan saç ekimini, kişiliğinin; disiplin, özen ve mükemmeliyetçi yanlarıyla birleştiren Mustafa Üstündağ, bu alandaki bilgi, birikim, tecrübelerini 2015 yılından bu yana kurucusu olduğu Panorama Hair Turkey’de devam etmektedir. Amacımız müşterilerimize yüzde yüz memnuniyet sağlayarak, profesyonel ekibimizle birlikte steril ortamlarda özel olarak hizmet vermektir. Kliniğimizde FUE, DHI ve Sapphire Fue teknikleriyle micro cerrahi yöntem kullanarak saç, sakal ve kaş ekimi uygulanmaktadır.

SAÇ EKİM TEKNİKLERİNİN FARKLARI NEDİR?

Saç ekimi işlemleri için alabileceğiniz farklı teknikler vardır. Bunların hangisinin size daha uygun olup, olmadığı kliniğimizde size özel yapılan testler sonucunda belirlenmektedir. Genel olarak kullanılan üç saç ekim tekniği vardır. Bunlar DHI, FUT ve FUE saç ekimi teknikleridir.

Bu teknikler arasında yer alan FUT tekniği, kafa derisinde potansiyel olarak iz bıraktığından dolayı yavaş yavaş unutulmaktadır. FUE ve DHI yöntemleriyse zaman gerektiren ancak güvenilir, risksiz ve saç büyümesi için çok etkili standart ameliyatlardır.

FUE saç ekimi, foliküler ünite ekstraksiyonunun kısaltmasıdır. Boyun veya başın arkası gibi donör bölgeden saç kökleri alınarak, cerrah tarafından manuel olarak kafa derisine uygulanır. Sapphire Fue Tekniği’ndeyse, FUE saç ekimi işleminin kanal açma aşamasında kullanılan metal slit yerine çok değerli bir maden olan gerçek Safir’den üretilen uçlar kullanılmaktadır.

DHI yöntemiyse doğrudan saç ekimi anlamına gelir. Cerrah FUE yönteminde olduğu gibi kanal açma sürecini beklemeden direk olarak saç ekimini yapabilir. Bu yöntem özel medikal bir cihaz kullanıldığı için daha maliyetli olabilir.
Ayrıca unutulmamalıdır ki saç ekiminin nihai sonuçları, sabır ve dikkatli bakım gerektirir. Bununla birlikte hastalar tipik olarak üç ay sonra saç büyümesinin ilk belirtilerini görürken, ekilen saçların net bir şekilde görülmesi 12 ayı bulabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.