World News Turkey

ESA Güneş keşif uydusu, Güneş’e ilk yakın geçişini yaptı

ESA Güneş keşif uydusu, Güneş’e ilk yakın geçişini yaptı
7
16 Haziran 2020 - 16:55

Güneş mercek altında. Avrupa Uzay Ajansının (ESA) Güneş keşif uydusu, Güneş’e ilk yakın geçişini yaptı. ESA uydusu Solar Orbiter, Güneş’in yüzeyine neredeyse 77 milyon kilometreye kadar yaklaştı.
Avrupa Uzay Ajansı’nın Güneş’i mercek altına almayı hedeflediği çalışma kapsamında Solar Orbiter uydusu uzayda aylardır yol alıyor.

ESA uydusu, yerküreye 149 milyon kilometre uzaklıkta olan Güneş’e, ilk yakın geçişini yaptı. Güneş’in yüzeyine neredeyse 77 milyon kilometreye kadar yaklaştı.

Şimdi bilim insanları uzay aracındaki altı teleskopla, incelemelerde kullanılacak diğer cihazları denemeye hazırlanıyor. Bu yolla Güneş’in yakın görüntülerinin elde edilmesi amaçlanıyor.

Avrupa Uzay Ajansı’nda projeden sorumlu bilim insanlarına göre bu görüntüler Güneş’in şimdiye kadarki en yakın görüntüleri olacak.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) uzay aracı Parker, Güneş’in daha yakınına gitse de Güneş’e doğrudan bakabilecek nitelikte teleskop taşımıyor.

KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.