World News Turkey

Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan açıklama: Oksijen yok

Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan açıklama: Oksijen yok
5
25 Haziran 2020 - 10:26

Corona virüsünde vaka sayısı 9.5 milyonu geçerken Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan bir açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Birçok ülkede bu sorun yaşanıyor. Oksijen sıkıntısı baş gösterdi” diyerek ölüm sayısının bu sebeple hızla artacağını öngördü.

Corona virüsü salgını ile birlikte gündemden düşmeyen Dünya Sağlık Örgütü’nün tepe ismi flaş bir açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Dünya Sağlık Örgütü’nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, küresel olarak oksijen sıkıntısı yaşandığını duyurdu.

Corona virüsü vaka sayısının her hafta yaklaşık 1 milyon arttığına değinen Ghebreyesus, bu hafta sonunda vaka sayısının 10 milyona ulaşmasını beklediklerini dile getirdi.

“TALEP ARZI GEÇTİ”
Katıldığı sanal basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, “Birçok ülke oksijen temini konusunda sorunlar yaşıyor. Arz talep dengesi değişti. Talep arzı geçti” ifadesini kullandı.

Günde ortalama 88 bin olan büyük tüpte oksijen talebine erişilemediğini dile getiren Ghebreyesus, “Oksijen tüpleri Covid-19 hastalarının solunum yolu hastalıklarına iyi geliyor. Biz 14 bin oksijen tüpü satın aldık ve gelecek hafta bunları 120 ülkeye göndereceğiz. Maddi değeri 100 milyon dolar olan yaklaşık 170 bin oksijen tüpünü de gelecek 6 ay içerisinde gönderebileceğiz” dedi.

 

Kaynak:Sözcü

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.