World News Turkey

Trump, “Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti

Trump, “Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti
9
11 Haziran 2020 - 5:38

ABD Başkanı Donald Trump, Washington eyaletine bağlı Seattle kentindeki göstericilerin belediye ve meclis binalarını binasını işgal etmesine, “Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti.” ifadesiyle tepki gösterdi.
Siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından Seattle’da düzenlenen gösterilerde, bir grup göstericinin belediye binasını işgal etmesi ve meclis binasına “Seattle Otonom Bölgesi” tabelası asmasının ardından, Trump olaylara Twitter’dan tepki gösterdi.

Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan’a tepki gösteren Trump, “Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin.” çağrısında bulundu.

Trump, “Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!” ifadesini kullandı.

Floyd gösterileri ve “iç terör” tartışmaları

Minneapolis’ta 46 yaşındaki Floyd, 25 Mayıs’ta, gözaltına alındığı esnada bir polisin boynuna 8 dakika 46 saniye boyunca basması sonucu yaşamını yitirmiş ve bu olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması, ülkedeki polis şiddetini bir kez daha gündeme getirmişti.

kaynak:TRT HABER

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.