World News Turkey

Sıcaklar bunaltıyor, Maskeler terletiyor

Sıcaklar bunaltıyor, Maskeler terletiyor
5
25 Haziran 2020 - 10:02

Haber Foto: Velat UYGUR

Son günlerde yaşanan doğa olayları batı illerinde sellere neden olurken Şanlıurfa’da ise artan sıcak havalar vatandaşları adeta bunaltmaya başladı.
Dört mevsimin bir arada yaşandığı ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye, ülkenin adeta her bölgesinde farklı farklı mevsimlerin yaşanmasına neden oluyor. Batı illerinde şiddetli yağışlar ve lodoslar hayatı olumsuz etkilerken, Şanlıurfa’da ise sıcak yüzünü gösteren güneş, vatandaşları adeta bunaltıyor.
Sıcak havaların artmasıyla birlikte serin alanları tercih eden Şanlıurfalı vatandaşlar, ilk olarak yıllardan beri süregelen damlarda uyumaya başlarken, birçok vatandaş ise özellikle sıcak saatlerin etkili olduğu saatlerde dışarıya çıkmamayı tercih ediyor.
Maskeler terletiyor
Korona virüs nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde sosyal mesafe ve maske zorunluluğunun getirildiği Şanlıurfa’da sıcak havalar nedeniyle takılan maskeler terlemelere yol açıyor. Terden ıslanan maskeler konusunda vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.
Korona virüs nedeni ile maskeleri kullanmak zorunda olduklarını söyleyen vatandaşlar sıcak havalarda maske kullanımının sağlıklı olup olmadığını bilmediklerini belirttiler. Vatandaşlar; “2020 yılı bizlere adeta felaketler yılı olarak merhaba dedi. Korona virüs denen ve görünmeyen düşman hayatımızı kabusa çevirdi.
Kış mevsiminde maske takmak sıkmıyordu, fakat özellikle yaz mevsiminde birde zorunlu olarak takmamız gerektiği maskeler terleterek bizleri tedirgin etmeye başladı. Damlacık yoluyla bulaşan Korona virüsün terlemenin etkisi ile bulaşıcılığının artıp artmayacağını düşünmeye başladık.
Bu durum bizlerin hayatını olumsuz etkiliyor. Buna ek olarak klima kullanımının sakıncalı olduğu söylentileri de oldukça üzüntü verici. Malum olduğu üzere Şanlıurfa sıcak bir il ve bu ilin serinleme aracı sadece klimalar. İkinci bir şansımız yok.
Yetkililerin bizler için bu ve benzeri konularda bir açıklama yapmaları gerektiği kanısındayız. Asi halde bu defa Şanlıurfa’da korona ’ya ek olarak sıcak havalar ve humma nedeniyle ciddi sağlık sorunları insanları etkiler ve ölümler bile kaçınılmaz olur” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.