Haber: İbrahim UYGUR
Uzmanların her defasında uyarılarına ve ikazlarına rağmen Pazar yerlerindeki mahşeri kalabalıklar her geçen gün artıyor. Kolluk kuvvetleri ise etkisiz kalıyor.
Şanlıurfa’da kurulan Pazar yerinde vatandaşlar adeta koronasız günlerden kalma görüntü sergilediler. Vatandaşların Pazar yerlerinde sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarını hiçe sayarak alışveriş yapmaları objektiflerimizi yansıdı.
Koronavirüs’ün tehlike boyutlarını umursamayan vatandaşlar, Pazar yerlerindeki alışverişlerine birde küçük yaştaki çocuklarıyla gelmesi ise büyük tepkilere neden oldu. Kolluk kuvvetlerinin tüm uyarılarına rağmen alışverişlerine devam eden vatandaşların rahat tavırları ise olayın ciddiyetinin ne denli anlaşılmadığını gözler önüne serdi.
Hafta sonu uygulanması beklenen yasak öncesinde Pazar yerlerinde alışverişlerini tamamlayarak evlerine dönmek istediklerini belirten vatandaşlar, yasak günlerinde evden çıkamayacak olmalarının kendileri için bir dezavantaj olduğunu Pazar yerlerinde ise alışveriş yaparak evde daha rahat vakit geçirmek istediklerini belirttiler.
Duyarlı vatandaşlar, Koronavirüs’ün yayılma hızının artmasına neden olan Pazar yerlerinin ve benzeri alanların kontrollü bir şekilde bir süre sonlandırılması ve tehlikenin azalmasıyla birlikte yine faaliyete geçerek hizmet vermesi gerektiğini söyleyerek, il hıfzıssıhha kurullarının konu hakkında gerekli önlemleri alması için harekete geçmeleri gerektiğinin altını çizdiler.



Unutulan Konuşma…
Unutulan Konuşma…
Veteriner Hekim Gülşah Bez: “Hayvanların Sağlığı İçin Daha Fazla Destek Şart”
ANKARA DIŞ TİCARET FEDERASYONU BAŞKANLIĞI NA İŞ KADINI ÖZLEM YENER SEÇİLDİ
ANKARA DIŞ TİCARET FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA İŞ KADINI ÖZLEM YENER SEÇİLDİ
ANKARA EMLAK VE GAYRİMENKUL FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA AV. KÜBRA ERALTAY SEÇİLDİ
Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho transfer için tarih verdi!
Bahçeli’nin gündem olan önerisine DEM Parti’den yanıt! ‘Biz yönetmeye adayız’