World News Turkey

REKTÖR PROF DR AYSUN BAY KARABULUT TÜRKİYE’DE GENÇLER TARAFINDAN YILIN REKTÖRÜ SEÇİLDİ

REKTÖR PROF DR AYSUN BAY KARABULUT TÜRKİYE’DE GENÇLER TARAFINDAN YILIN REKTÖRÜ SEÇİLDİ
10
24 Kasım 2021 - 11:17

Türkiyede bütün iller de KKTC de ve Üniversitelerde örgütlü Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu GESKON Genel Merkezi tarafından Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerin de öğrenciler arasında yapılan anket ve araştırmalar sonucunda Malatya Turgut Özal Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay karabulut 2020 yılının en başarılı Rektörü seçildiği açıklandı

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu GESKON Genel Başkan yardımcısı Av Barış Kerim kuruluş adına yapmış olduğu yazılı açıklamasında 2020/2021 Eğitim ve Öğretim yılı kapsamında Türkiye ve KKTC üniversitelerinde bağımsız bir şekilde Üniversite öğrencileri arasında yapılan anket ve araştırmalar sonucunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut gençlerin oyları ile Türkiye de 2020 yılının en başarılı Rektörü seçilmiştir dedi

Av Barış Kerim yazılı açıklamasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut hanımefendinin üniversite öğrencilerinin oylarıyla 2020 yılının en başarılı Rektörü seçilmesin de gençlik, spor, kültür ve sanat etkinliklerine önem vermesi ve çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine destek veren çalışmalar yapması gençlere istihdam sağlayan çalışmalar yapması ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim burs imkanları sağlaması başlıca faktörler olduğunu açıkladı.

Av Barış Kerim Gençlik ve Spor Konfederasyonu GESKON yönetim kurulu adına Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut hanımefendiyi gençler tarafından 2020 yılının en başarılı Rektörü seçilmesin den dolayı kutluyoruz dedi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu GESKON Genel Merkezin den yapılan resmi açıklamada 2020 yılının Rektörü seçilen Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut hanımefendinin ödülü önümüzdeki günlerde kuruluşumuzun yetkilileri tarafından kedisine takdim edilecektir denildi.

MTÜ’yü kısa sürede 6 fakülte 9 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ulaştıran Rektör Prof. Dr. Karabulut aynı zamanda kuruluşu henüz 3 yıl olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirdiği yerli ve milli projeler, Covid 19 pandemi sürecinde yapmış olduğu üretim vurgusu ve öğrenciler için düzenlediği 1000’in üzerinde online konferans, söyleşi, çalıştay ve konser programları gibi etkinlikler ile ve Malatya’nın büyük geçim kaynaklarından olan Kayısı ve Kayısı Çekirdeği’ne verdiği önemle de dikkat çeken çalışmaları olmuştu.

İşte Rektör Karabulut’un öz geçmişi;
1975 yılında Malatya’nın Pütürge ilçesinde doğan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut; ilk ve orta öğrenimini Malatya’da ; Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2001 yılında İnönü üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Anabilim dalında doktora Eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut; 2006 yılında Klinik Biyokimya Alanında Doçent unvanını almış ve 2007 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Doçent kadrosuna atanmıştır. 2011 yılında ise aynı üniversitede Profesörlük unvanını almıştır.
İdari görev olarak; 06/09/2018 tarihinden itibaren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT; Tıp Fakültesi Dönem koordinatörlüğü, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kalite Koordinatörlüğü, Muayene komisyon Başkanlığı, Kalite Konsey Başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksel Okulu Müdürlüğü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürütmüştür. Aynı zamanda Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştır. Sağlık Bakanlığı Dış Kalite Değerlendirme Çalışma Grubu ve Yüksek Öğretim Kurulu Türkiye Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi Çalışma Grubu Üyeliği ve YÖK Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. KARABULUT, ulusal kurumlarca desteklenen pek çok projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapmıştır.

Prof. Dr. Karabulut’un European Federation of Clinical Chemistry üyeliği, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSEB) Akreditasyona Katılımın Yaygınlaştırılması ve Teşviklerin Arttırılması Çalışma Grubu başkanlığı ve Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuar Tıbbı Federasyonu (IFCC) Halkla İlişkiler Komitesi Türkiye Temsilciliği gibi faaliyetlerde bulunmaktadır. Prof. Dr. Karabulut, İtalya, İngiltere, Rusya ve Almanya gibi ülkelerde çeşitli üniversitelerde de davetli öğretim üyesi olarak dersler vermiştir.
06/09/2018 tarihinden itibaren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlük görevini yürüten; Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut evli ve 3 çocuk sahibi olup Doç. Dr. Ercan Karabulut ile evli olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.