World News Turkey

Öncel’den Urfalı kadınlara büyük hakaret

Öncel’den Urfalı kadınlara büyük hakaret
5
28 Haziran 2020 - 12:15

Göbeklitepe Haber Ajansı’ının facebook üzerinden yapmış olduğu programa katılan Şanlıurfalı Doktor Faruk Öncel, Şanlıurfa ve Şanlıurfa kültürünün konuşulduğu programda Urfalı kadınları eleştiri yağmuruna tuttu. 

Sosyal mesafenin adeta yok sayıldığı, sunucular ve Doktor Faruk Öncel’in maskesiz başladıkları program Şanlıurfa’nın tarihi süreci hakkında bilimsel konuşmalarla devam etti. Programın ilerleyen dakikalarında seyrini değiştirerek konuyu beslenme kültürüne getiren Dr. Öncel, Urfalı kadınları ağır eleştiri yağmuruna tuttu.

Son Zamanlarda Şanlıurfa’nın yemek kültürü konusunda kadınların tembelleştiğini ve daha çok fırın yemekleri ve kolay yemeklere meyil verdiklerini ve tembelleştiklerini belirten Dr. Öncel, eleştirilerinin dozunu arttırarak Urfalı kadınların son zamanlarda pantolon giyip kilo aldıklarını ve adeta bu kilolarla gösteri yaptıklarını ima etti.

Urfalı kadınların son yıllarda yemek kültürünü hiçe saydıklarını belirten Dr. Öncel’in programına facebook’ta çok sayıda tepkiler gelirken, program sunucularından Fatma Keber yorum yapan bir izleyicinin Dr. Öncel’in eleştirilerinin benimsemeyerek haksız olduğunu söylemesi karşısında haber yapılmalı eleştirisine cevaben ‘yapında görelim’ şeklindeki yaklaşımı ise izleyicilerin yoğun tepki göstermelerine neden oldu.

Programı izleyen Şanlıurfalı vatandaşlar, Dr. Faruk Öncel’in eleştirilerini haksız olduğunu elbette ki, Şanlıurfa yemek kültüründe hazır yemeklerin az denilecek kadar bir sınırda bulunduğuna dikkat çekerek: “Şanlıurfa yemek kültürü dünya genelinde kendi adından söz ettiren bir konumda.

Geçmiş yıllarda insanların alım gücü oldukça yüksekti. Bir kasap bile günlük kesimler yapar ve elindeki eti bir gün içerisinde tüketirdi. İnsanlar evlerine giderken en az 2 ya da üç kilo civarında et alır ve bu etin büyük bölümü o gün içerisinde yemek yapılarak tüketilirdi.

Fakat ne acı ki son yıllarda pahalılığın artması ve insanların gelir düzeylerinin düşmesiyle birlikte mutfak masrafları da paralel olarak artmaya başladı. İnsanlar daha çok ucuz ve kilo aldıran patates gibi sebzelerle karınlarını doyurmak zorunda kalıyorlar.

Doktor Faruk Öncel, çok sayıda insanın izlediği programda elleriyle hareketler yaparak Urfalı kadınların şişmanladığını ve pantolon giyip edep bölgelerini işaret sallayarak dolaştıklarını belirtmesi ise adeta hakaret vari bir yaklaşımdır.

Eleştirilerinde haklı tarafları olduğunu söyleyen Doktor Faruk Öncel’in tuzunun kuru olması onun eleştirilerde haklı olduğunu ispatlamaz. İnsanlarımız gelir düzeyi gittikçe düşen bir duruma sahip. Günü kurtaran vatandaşlar o günü kazançlı sayıyorlar. Fakat ne yazık ki ata sözünde de söylendiği gibi ‘tok açın halinden anlamaz’ deyimi tamda bu eleştirilere verilebilecek bir cevap niteliğinde.

Programın ilerleyen dakikalarında ise yine konuk olarak katılan Doktor Faruk Öncel’in ‘ben bir daha Urfa’ya gelmem’ şeklindeki açıklamalarını ise son derece üzüntü içerisinde izledik. Ve buradan kendilerine seslenmek istiyoruz. Sayın Öncel, siz ünlü bir doktor olmanıza rağmen, Şanlıurfa için ne yaptınız? Eleştirilerinizle adeta acımasızca yerden yere vurduğunuz Şanlıurfa’nın kültürünü konuşmaktan öte neler yaptınız? Giderek artan nüfus yoğunluğu mücadele eden Şanlıurfalı istihdam bekleyen insanlar için ne gibi çalışmalar yaptınız? İçerisinde doğup büyüdüğünüz Şanlıurfa’nın sadece negatif yönlerini mi görüyorsunuz? Bir daha Şanlıurfa’ya gelemem dediğiniz bir memleketi neden bu kadar eleştiriyorsunuz?

Program sunucusu Fatma Keber, haber yapılması konusundaki eleştirileri ve konuya gülerek katılmaları da ayrıca büyük bir ayıptan öte değil. Alaycı tavırlarıyla adeta yapılan eleştirilere katılığını beyan eden Fatma hanımın bu tavrı ise bizleri derinde üzmüştür. Bizler Şanlıurfalılar bu programı ve konuğunu tasnif etmediğimizi belirtmek istiyoruz.

Ve bununda bilinmesini istiyoruz. Şanlıurfa asla sahipsiz değildir. Manevi yönü oldukça yüksek ek olan ve içerisinde çok sayıda Nebi’nin bulunduğu rahmani şehir Şanlıurfa’nın ilk etapta sahibi yüce Allah’tır. Bizlerde Şanlıurfalı vatandaşlar olarak yüce Allah’ın bizlere emanet ettiği Şanlıurfa’yı asla hiçbir mecrada yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız.

Şanlıurfa ve Şanlıurfalı kadınlara acımasızca bu ve benzeri eleştirileri yapan her kim olursa olsun hakarete kadar giden eleştirileri için bir özür dilemeleri gerektiğini belirtmek istiyoruz. Unutulmaması gereken en önemli şey, eleştirileri yaparken eksi ve artıları bir arada görerek tamamen objektif bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştular.

kaynak:urfadabugun.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.