World News Turkey

Merkez Bankası’nın faiz kararına dolar ve altın fiyatının ilk tepkisi

Merkez Bankası’nın faiz kararına dolar ve altın fiyatının ilk tepkisi
9
20 Ocak 2022 - 13:37

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı açıklamayla politika faizinde değişikliğe gitmediğini duyurdu. Piyasaların merakla beklediği karar sonrası gözler dolar ve altın fiyatlarına çevrilirken yatırımcılar, “TCMB sabit faiz kararı sonrasında dolar/TL ne kadar oldu? Altın kaç TL” sorularını araştırmaya başladı. İşte Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve altın fiyatında son dakika gelişmeleri…

Son dakika… Merkez Bankası’nın faiz kararına dolar ve altın fiyatının ilk tepkisi

Dolar/TL dün 13,4313’ten tamamlamasının ardından yeni güne yükselişle başladı. Kur Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı öncesinde 13,55 seviyesine kadar yükseldi.

Merkez Bankası 2022 yılının ilk toplantısında faizleri sabit tuttuğunu açıkladı. Açıklamanın ardından dolar ilk tepki olarak 13,26 seviyesine geriledi. Dolar şu sıralar 13,34 lira seviyesinde bulumuyor. Gram altın fiyatı ise yüzde 0,89 değer kaybederek 788 liradan alıcı ile buluşuyor.

MYNET

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.