Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye’nin, gece yarısından itibaren KKTC’deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının Türkiye’deki sağlık servislerine nakline başlayacağını açıkladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, anavatan Türkiye’nin her zaman ve her konuda olduğu gibi Covid-19’la mücadelesinde de KKTC’nin yanında olmaya devam ettiğini belirtti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, 27 Ağustos’ta Türkiye’nin KKTC sağlık sistemi üzerinde herhangi bir yük oluşmasına izin vermeyeceğini ve KKTC’de pozitif vaka sayısının artması durumunda hastaların ambulans uçaklarla Türkiye’deki hastanelere taşınmalarının sağlanacağını belirttiğini hatırlatan Tatar, “İşte bu çerçevede Türkiye bu gece yarısından itibaren buradaki Covid-19 hastalarının Türkiye’deki sağlık servislerine nakline başlıyor.” ifadelerini kullandı.
KAYNAK:TRT HABER


Mehmet Aslan’dan Duygulandıran Çanakkale Zaferi Açıklaması
Mehmet Aslan’dan Duygulandıran Çanakkale Zaferi Açıklaması
Dünya Sağlıkta Türkiye’yi Konuşuyor: 75 Ülkede Büyük Hamle
Spain Raises Its Health Tourism Targets for 2026
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’nda 2026 Değerlendirmesi
SANAYİ VE TİCARET KONFEDERASYONU SANKON DAN HALİL FALYALI İÇİN MESAJ YAYINLADI
SAĞLIK TURİZMİNDE ‘TEŞVİK’ SKANDALI: PROFESÖRÜN ÇEKİ REHİN, DİĞERİNE 20 YIL HAPİS İSTEMİ!
PROF DR HAŞMET MESUT ÖZSOY GENÇLER TARAFINDAN TÜRKİYE DE YILIN DOKTORU SEÇİLDİ