Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bir Rus mahkemesi tarafından yedi Kırım Tatarı hakkında 16 Eylül 2020 tarihinde açıklanan mahkumiyet kararı, Kırım Tatarlarına yönelik sindirme politikalarının artarak devam ettiğinin bir örneğini teşkil etmiştir. Kırım Yarımadası’nın asli unsuru olan Tatar Türk toplumunun bu tür yöntemlerle baskı altına alınması esef vericidir” denildi.
Türkiye’nin, Kırım’ın gayrımeşru ilhakını tanımadığının hatırlatıldığı açıklamada, hak ve menfaatlerini barışçı yollarla savunan ve demokratik yöntemlerle seslerini duyurmaya çalışan soydaş Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edileceği kaydedildi.
Rusya’nın Güney Askeri Bölge Mahkemesi, ‘Hizb-ut Tahrir’ adı verilen dava çerçevesinde 7 Kırım Tatarı hakkında mahkumiyet kararı vermişti.
KAYNAK:TRT HABER


Mehmet Aslan’dan Duygulandıran Çanakkale Zaferi Açıklaması
Mehmet Aslan’dan Duygulandıran Çanakkale Zaferi Açıklaması
Dünya Sağlıkta Türkiye’yi Konuşuyor: 75 Ülkede Büyük Hamle
Spain Raises Its Health Tourism Targets for 2026
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’nda 2026 Değerlendirmesi
SANAYİ VE TİCARET KONFEDERASYONU SANKON DAN HALİL FALYALI İÇİN MESAJ YAYINLADI
SAĞLIK TURİZMİNDE ‘TEŞVİK’ SKANDALI: PROFESÖRÜN ÇEKİ REHİN, DİĞERİNE 20 YIL HAPİS İSTEMİ!
PROF DR HAŞMET MESUT ÖZSOY GENÇLER TARAFINDAN TÜRKİYE DE YILIN DOKTORU SEÇİLDİ