World News Turkey

BM’den Yemen’de kıtlık uyarısı

BM’den Yemen’de kıtlık uyarısı
10
28 Temmuz 2020 - 20:02

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen’deki insani krizin iç savaş başladığından beri hiç bu kadar kötüye gitmediği ve ülkenin yeniden kıtlık ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.
BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, BM Güvenlik Konseyi’ni Yemen’de insani durum hakkında bilgilendirdi.

‘Yemen’de kıtlığın yeniden ufukta olduğuna dikkati çeken Lowcock, ”Yemen’deki insani kriz hiç bu kadar kötü olmamıştı. Kriz tekrar büyüyor, ekonomi perişan ve insani yardım örgütlerinin yardım yapacak bütçeleri neredeyse tükendi.” ifadelerini kullandı.
kaynak:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.