World News Turkey

Azerbaycan’da COVID-19 nedeniyle yeni tedbirler alındı

Azerbaycan’da COVID-19 nedeniyle yeni tedbirler alındı
4
16 Ekim 2020 - 9:27

Azerbaycan’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle yeni tedbirler alındı.

Azerbaycan Bakanlar Kurulu kararına göre, ülkedeki tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 2 Kasım’a kadar tatil ilan edildi.

Bakü metrosu 2 Kasım’a kadar çalışmayacak.

Devlet kurumları personelinin sadece yüzde 30’u işe gidecek, diğer kısmı uzaktan çalışacak. Bu sistem özel sektöre de tavsiye edildi.

Bakanlar Kurulu, 65 yaş üstü kişilere evlerini terk etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Azerbaycan’da eylülde 200’ün altında seyreden günlük vaka sayısı ekimde giderek artmış ve 500’ü geçmişti.

Bugüne kadar 43 bin 280 vaka görülen ülkede 39 bin 671 COVID-19 hastası iyileşmiş, 619 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.