World News Turkey

“Ardışık Delici Harp Başlığı” teknolojisine sahip

“Ardışık Delici Harp Başlığı” teknolojisine sahip
10
11 Haziran 2020 - 5:26

“Nüfuz Edici Bomba”nın Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına yeni parti teslimatı gerçekleştirildi. TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği sistem, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yerli ve milli imkanlarla üretiliyor.
Düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme etkinliği, programlanabilir ateşleme zamanları ve farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme özelliği.

Nüfuz Edici Bomba’nın Hava Kuvvetlerine teslimatı devam ediyor. Açıklamayı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yaptı. TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü tarafından geliştirilen sistem, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunca üretiliyor.

“Ardışık Delici Harp Başlığı” teknolojisine sahip

Nüfuz Edici Bomba, yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlandı. “Ardışık Delici Harp Başlığı” teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliği de taşıyor.

Yine TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti ve Kanatlı Güdüm Kiti ile kullanıma da uyumlu. Sahip olduğu Ardışık Delici Harp Başlığı teknolojisi sayesinde, diğer ülkeler tarafından geliştirilen delici bombalara göre çok daha yüksek etkinlik sağlıyor.

KAYNAK:TRT HABER

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.