Bartın Valiliği tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş üstü kişilerin 10.00-20.00 saatleri haricinde sokağa çıkmalarına kısıtlama getirildi. 16.00-20.00 saatleri arasında da şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklar.
Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 tedbirleri kapsamında, salgınla mücadelede sosyal izolasyonu sağlamak ve virüsün yayılımına engel olmak amacıyla yeni kararlar alındığı belirtildi.
İl genelinde koronavirüs nedeniyle izolasyona tabi tutulan vatandaşların tespitinin sağlanması ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında konaklama tesisleri, misafirhane, resmi ve özel spor tesislerinde “Hayat Eve Sığar” (HES) mobil uygulaması üzerinden, bina ve tesis girişlerinde çalışan personel ile bina ve tesise gelen vatandaşların HES kodlarının sorgulanması kararı alındı.
KAYNAK:TRT HABER


Mehmet Aslan’dan Duygulandıran Çanakkale Zaferi Açıklaması
Mehmet Aslan’dan Duygulandıran Çanakkale Zaferi Açıklaması
Dünya Sağlıkta Türkiye’yi Konuşuyor: 75 Ülkede Büyük Hamle
Spain Raises Its Health Tourism Targets for 2026
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’nda 2026 Değerlendirmesi
GENÇLİK VE SPOR KONFEDERASYONUN DAN HALİL FALYALI İÇİN SAYGI MESAJI YAYINLADI
PROF DR HAŞMET MESUT ÖZSOY GENÇLER TARAFINDAN TÜRKİYE DE YILIN DOKTORU SEÇİLDİ
ABD Başkanı Trump: “Soğuk hava koşulları nedeniyle Putin’e bir hafta saldırma dedim, kabul etti”