Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli elektrikli trenin 30 Ağustos’ta yapılacak törenle ray ve yol testlerinin yapılmaya başlanacağını belirterek, “Akabinde de inşallah yıl bitmeden işletmeye alıp yolcu taşımaya başlayacağız.” dedi.
Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Türkiye Vagon Sanayisi Anonim Şirketini (TÜVASAŞ) ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Genel Müdür İlhan Kocaarslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Daha sonra fabrikayı gezen Karaismailoğlu, tasarım ve dizaynı biten milli elektrikli tren setini inceledi.
Bakan Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim sürecinin tamamlandığını, yıl sonunda raylarda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
kaynak:TRT HABER


Murat Uygur’dan İş İnsanı Süleyman Lami Uyar’a Ziyaret
Nevide Çiçek, Süper Lig ve Sosyal Medyada Fırtına Gibi Esiyor!
‘Hasan Mutlu’ iddiası! ‘AK Partili ve MHP’li isimler aradı ve…’
Yok mu bizim bir fabrika ayarımız?
Celali Aşiretleri Federasyonu’ndan Kenan Tekdağ İçin Geçmiş Olsun Mesajı