World News Turkey

Market fiyatları böyle zamlanmış! Yazışmalar ifşa oldu…

Market fiyatları böyle zamlanmış! Yazışmalar ifşa oldu…
2
19 Ocak 2022 - 10:44

Rekabet Kurumu’ndan 2.7 milyar ceza alan 5 zincir marketle 1 tedarikçinin birlikte hareket ettikleri yazışmalara da yansıdı. Yazışmalarda bir tedarikçi, zam yapmayan marketleri uyarıyor, sık sık fiyatlar için ’organize olalım’ çağrısı yapıyor. İşte son dakika haberinin detayları…

Beş zincir marketle bir tedarikçi şirkete kesilen 2,7 milyar liralık cezanın gerekçeli kararı belli oldu. Rekabet Kurumu’nun sitesinde yayınlanan kararda 5 zincir marketin tedarikçilerle birlikte hareket ettikleri WhatsApp ve mail yazışmalarına da yansıdı. Yazışmalara göre tedarikçiler aracılığı ile zincir marketlerdeki fiyatlar ve zamlar için birlikte hareket edilmiş. Bir yağ tedarikçisi çalışanının zincir marketlerle yazışmasında fiyat etiketleri konusunda sık sık ’organize olalım’, ‘birlikte hareket edelim’ ifadesi dikkat çekiyor.

2

Akşam gazetesinin haberine göre; WhatsApp grubunda yağ tedarikçisi bir firmanın çalışanı bir market yöneticisine “Cuma gününe organize oluyoruz biz fiyat geçişinde. Sen (….) market ve diğer tarafl arı organize eder misin?. Cuma rafa yansıyacak” diye yazıyor. “Tamamdır” yanıtı alan tedarikçi piyasaya sürekli müdahale ediyor. WhatsApp yazışmalarında 5 litrelik ayçiçek yağının reyonda 35 lira olarak görülen etiket görselinin paylaşılması üzerine zincir market çalışanı “Güzel abi piyasa yükselirse sorun yok. Bu arada raf fiyatları salı günü itibarıyla yükselecek. Pazartesi organize olup herkesin salı gününe geçmesi gerekiyor” ifadesini kullanıyor.

 

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.