World News Turkey

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Feridun Cevahiroğlu Genel Başkan: TÜRK ŞİRKETLERİNDEN KAZAKİSTAN AÇIKLAMASI

Feridun Cevahiroğlu Genel Başkan: TÜRK ŞİRKETLERİNDEN KAZAKİSTAN AÇIKLAMASI
21
02 Şubat 2022 - 19:59

Kazakistan’da sıvılaştırılmış petrol gazı fiyatlarına zam yapılması nedeniyle ülkede şiddetli protestolar başladı.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, bütün ülkede olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti.

Sanayiciler İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklama da; “Türk şirketleri olarak Kazakistan’daki sokak eylemlerini endişeyle izliyoruz.” açıklaması geldi.

SANKON Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Arslan, yapmış olduğu yazılı açıklamasında; “dost ve kardeş ülke Kazakistan’daki protesto eylemleri ve olayları yakından takip ediyor ve büyük bir endişeyle izliyoruz.”dedi.

Abdullah Arslan, SANKON Yönetim Kurulu olarak; “Türkiye ile Kazakistan arasindaki …
[02:56, 02.02.2022] Feridun Cevahiroğlu Genel Başkan: SANKON 2022 YILI İHRACAT HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR.

Sanayiciler Iş Kadınları ve İş Adamlari Konfederasyonu (SANKON) 2022 yılı ihracat hedeflerini açıkladı.

SANKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur yapmış olduğu yazılı açıklamasında (SANKON) yönetim kurulu olarak,Türkiye ile Arap devletleri arasındaki ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat ilişkilerimize çok önem veriyoruz ve mevcut ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla her türlü girişimlerde bulunmaya hazırız dedi.

Murat Uygur, SANKON kuruluşu olarak Arap devletlerinde Mısır, Sudan, Cezayir, Irak, Fas, Suudi Arabistan,Yemen, Somali, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Libya, Lübnan, Umman, Kuveyt, Moritanya, Katar, Bahreyn, Cibuti,nin başkentlerinde temsilcilikleri aktif olarak çalışmakta ve görevlerinin başındadır dedi.

SANKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, 2022 yılında SANKON üyesi şirketlerimiz Arap devletlerinde inşaat, enerji, teknoloji gibi sektörler de çok sayıda projelerde görev almaktadırlar dedi.

Murat Uygur, yapmış olduğu yazılı açıklamasında; SANKON yönetim kurulu olarak Türkiye ile Arap devletleri arasında ithalât ve ihracata çok büyük önem veriyoruz. SANKON üyesi çok sayıda şirketlerimiz özellikle gıda, tekstil, teknoliji ve tıbbi malzeme gibi çok sayıda sektörlerde ithalat ihracat yapmaktadırlar ve 2022 yılında Türkiye ile Arap devletleri arasındaki ithalat ve ihracata en az 15 milyar dolar katkı sağlamayi hedefliyoruz dedi.

Murat Uygur, SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu önümüzdeki günlerde Arap devletleri Ankara Büyükelçilikleri organizasyonu ile Türkiye ile Arap devletleri arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla, bu ülkelerin başkentlerine bir gurup iş insanıyla ziyaretler gerçekleştirecektir dedi.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.