World News Turkey

Egali Clinic Medical Directörü Uzman Estetisyen Pınar Köse Mevsimsel Geçişlerdeki Saç Dökülmesinden Etkilenmemek İçin Neler Yapmamız gerektiğini Dile Getirdi.

Egali Clinic Medical Directörü Uzman Estetisyen Pınar Köse Mevsimsel Geçişlerdeki Saç Dökülmesinden Etkilenmemek İçin Neler Yapmamız gerektiğini Dile Getirdi.
12
30 Mayıs 2022 - 12:46

evsimsel geçişlerde saç dökülmesi

Güzel ve sağlıklı saçlar her insanın sahip olmak istediği bir durumdur. Çünkü saç güzelliği kişinin kendini iyi hissetmesine ve çevreye pozitif enerji yaymasına sebep olan en önemli özelliklerden biridir. Saç dökülmesi kadın ve erkeklerde sık karşılaşılan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sorundur.

Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Fakat mevsimsel geçiş dönemlerinde ve bilhassa sonbahar aylarında saç dökülmelerindeki artış hızı pik yapmaktadır. Bunun en büyük sebebinin bu dönemlerdeki hormonal değişiklikler ve stres kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda yaz aylarında maruz kalınan deniz tuzu, havuz kloru, güneş ışınları gibi çevresel faktörler de sonbaharda görülen saç dökülmesindeki artışın sebeplerindendir. Mevsimsel saç dökülmesi daha çok kadınlarda görülür. Bunun sebebi kadınların hormonal değişikliklerden ve stresten daha fazla etkilenmesinden dolayıdır.

MEVSİMSEL GEÇİŞLERDEKİ SAÇ DÖKÜLMESİNDEN ETKİLENMEMEK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Mevsimsel geçişlerdeki saç dökülmesinden etkilenmemek için bu dönemlerde saç bakımımıza daha fazla dikkat etmeliyiz.
Bu dönemlerde uygun beslenme, gerekli vitamin ve mineral takviyesi ile vücudun ihtiyacı olan besinlerin alımı saç sağlığı için önemlidir. Demir, selenyum, biotin, çinko, esansiyel yağ asitleri, A vitamini, B vitamini kompleksi, E vitamini ve niasin gibi çeşitli vitamin, mineral ve aminoasitler saçlarımızın dökülmesini engelleyerek güçlenmesini sağlayan doğal maddelerdir.

Minoksidil losyon ve finasterid içeren tabletler saç dökülmesini engellemek için onaylı ürünlerdir.

Saçlı deriye enjeksiyon yöntemi ile uygulanan vitamin, mineral ve saç kökünü besleyen bitkisel ilaçlar saçların dökülmesini engellemektedir. Saç mezoterapisi denilen bu yöntemle hem saç dökülmesi engellenir hem de mevcut saç kökleri beslenmiş olur.
Son yıllarda PRP (trombositten zengin plazma) denilen yöntemle kişinin kendi kan hücrelerinden elde elde edilen serumun saçlı deriye enjeksiyon şeklinde verilmesi yöntemi saç dökülmesini engellemekte kullanılan etkili tedavilerden biridir.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.