World News Turkey

Doktor Hatice Duçem deprem zadelere şarkı yaptı gelirini

Doktor Hatice Duçem deprem zadelere şarkı yaptı gelirini
27
02 Mart 2023 - 19:25

Doktor Hatice Duçem deprem zadelere şarkı yaptı

Afet bölgesinde çadırda dinlenirken bir mum ışığında gündüz arama kurtarma ekibi ile yaşadığım ve tanıklık ettiğim depremzedenin acı feryatları yüreğimi dağladı hıçkırarak ağlamaya başladım.

Dr. Hatice Duçem depremin yaşandığı ilk gün UMKE görevlisi olarak Adıyaman‘a gitti

Adıyaman’lı vatandaşların acısını paylaşan Dr. Hatice Duçem, UMKE ekibi ile sağlık çadırından gelen göçük altındaki yaralılara acil hizmet vermeye başladı.

 

Bazen de yıkılmış binalardan enkaz altından çıkartılan acil müdahale ihtiyaç duyan depremzedelere şifa olmaya gayret etti, Tam da bu sırada bir ailenin yaşadığı drama şahitlik eden Dr. Hatice Duçem çok duygulanarak depremzedelere bir ağıt yakar ve yıllar öncesinde de yamaç paraşüt’ünde eşini kaybeden Dr. Duçem, yaşadığı derin üzüntüden sonra ikinci ağıtı gözyaşları içerisinde akşam dinlendi afet çadırında mumu ışığında dizilere döker…

 

Aynı zamanda 25 yıllık söz yazarı ve müzisyen olan Dr. Hatice Duçem 200’ün üzerinde besteye sahip

“Öyle duygu yüklü bir gün yaşadım ve öylesine derin üzüntülere tanık oldum ki, gece yarısı malum bildiğiniz gibi bölgede elektrik yoktu, ben de afet bölgesinde çadırda dinlenirken bir anda aklıma gelen sözleri yazdım gündüz arama kurtarma ekibi ile yaşadığım ve tanıklık ettiğim depremzedenin acı feryatları yüreğimi dağladı. Hıçkırarak ağlamaya başladım ve yıllar öncesinde yamaç paraşüt ‘ünde kaybettiğim eşim aklıma geldi. Duygularımı kontrol edemedim. Yüreğimden bu sözler akarak söylemeye başladım ve besteledim Adıyaman’ın acı yamana dönüşmesine tanık olmamdan dolayı ömrüm boyunca burada yaşadıklarımı unutmayacağım” dedi.

Doktor kimliği ile sanatçı kimliğini birleştiren iki mesleğinden duygu yüklü bir eser yaratan Dr. Hatice Duçem’a ilgi büyük adıyamanlı vatandaşlar Dr. Hatice Duçem’e teşekkür etti

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.